Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Cserhalmiho jubilejný štart v kariére

Friday, 26. 08. 2016 - 14:52, Public relations   

Cserhalmiho jubilejný štart v kariére

V piatok popoludní odštartuje slávna Barum Rally do svojho 46. pokračovania. Cez slávnostnú rampu prejde 123 súťažných posádok, medzi ktorými nebude chýbať ani slovenská dvojica Tibor Cserhalmi - Lukáš Šintal na vozidle Mitsubishi Evo IX. Podľa oficiálnych štatistík sa na svoj jubilejný stý štart v kariére postaví spomínaný jazdec T. Cserhalmi.

Tibor Szabosi;gh7p4895-4.jpg

Zlínski organizátori pre pretekárov pripravil takmer 230 kilometrov v 15 rýchlostných skúškach. „Naposledy som išiel Barumku pred desiatimi rokmi, niektoré z rýchlostných skúšok som vtedy absolvoval, ale väčšina z nich budú pre mňa novinkou. Najzaujímavejšou je sobotňajšia RS Košíky a Pindula, ktorú som niekedy jazdil v opačnom smere. Zišla sa tu obrovská konkurencia a čo sa tratí týka, sú neskutočne náročné, rýchle, v jednej rýchlostke sa striedajú štyri tempá, Cesty sú buď široké, úzke, pomalé a rýchle. Je na nich veľa miest, ktorým sa hovorí „sežralák." Ďalším ukazovateľom, hlavne na kondičku, bude teplota cez 30 stupňov," potvrdil náročnosť rýchlostných testov po štvrtkových obhliadkach trate samotný jazdec.

Tibor Szabosi;gh7p5121-5.jpg

Sprievodný program ako i samotná súťaž je naplánovaná do každej minúty. Posádka a tímy sú neustále na nohách. „Od siedmej ráno sme všetci na nohách a spať chodíme o jednej v noci, ale nikto sa nesťažuje, to je proste rally. Dnes večer nás čaká divácky atraktívna nočná rýchlostná skúškami ulicami Zlína. Veľmi málo pretekárov obľubuje práve tieto mestské okruhy, no diváci sú súčasťou rally a zaslúžia si vidieť trojhodinové divadlo nespočetného množstvo prejazdov v zákrutách. Očakávajú sa desiatky tisíc fanúšikov motorizmu. Je úžasné sledovať ako stoja v desiatich radoch okolo trate, visia na stromoch, stĺpoch a plotoch. Je ich tam neúrekom, takú atmosféru som nikde nezažil," povedal Cserhalmi. Pre spolujazdca Lukáša Šintal to bude tretia „Barumka". „Trate na Barum Rally sú veľmi zradné, v jednej sekunde sa môže všetko zmeniť. Preto musíme byť obaja pri tvorbe rozpisu i počas samotnej súťaže maximálne koncentrovaní. Chceme dôjsť do cieľa, najlepšie s víťazným pohárom," dodal L. Šintal.

Tibor Szabosi;c30i8055-1.jpg

Ciele celého tímu, zloženie posádok a techniku konkretizoval majiteľ K.I.T. Racing Vlasto Neumann. „Počas prípravy na súťaž sme kompletne zrepasovali všetky štyri vozidlá, ktoré budú štartovať. Ide o dve Mitsubishi Evo IX, a dva Peugeoty 208. Na jednom „micáku" pôjdu Tibor Cserhalmi-Lukáš Šintal a druhý osedlajú Lukáš Matěna-Lukáš Hlaváč, do peugeotov si sadnú Ján Kundlák-Michaela Rezková a švédska dvojica Mattias Adielsson-Andreas Johansson, ktorá je v seriáli majstrovstiev Európy v triede R2 priebežne na 2. priečke. Samozrejme, že chceme vyhrať svoje triedy a v absolútnom poradí byť čo najvyššie," skonštatoval V. Neumann.

Slavo Petrus

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri