Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Cserhalmi oživením štartového poľa

Friday, 04. 07. 2014 - 14:44, Public relations   

Cserhalmi oživením štartového poľa

V ostatných sezónach rally sme mohli iba ojedinele vidieť v štartovom poli bývalého majstra Slovenska Tibora Cserhalmiho. Jeho štarty sa dali spočítať na prstoch jednej ruky, no zakaždým dokázal zamotať hlavu tým jazdcom, ktorí sú pravidelnými účastníkmi šampionátu. Inak tomu nebolo ani v závere uplynulého roka, keď štartoval s enkovým subaru a v triede miešal kartami medzi najlepšími. Podobne ako u našich južných susedov, aj počas uplynulého víkendu na Rally Lubeník sa tento Prešovčan predstavil s novým autom a spolujazdcom. V Gemeri predstavil košický team XIQIO novú posádku Tibor Cserhalmi - Peter Vejačka, ktorá si sadla do Subaru Impreza WRX STi. Tá niekoľko hodín pred štartom mestského okruhu absolvovala niekoľko spoločných kilometrov a podvečer sa pustila do bojov o drahocenné sekundy a prvé body do slovenského šampionátu v rally.

Tibor Szabosi;h7p6635.jpg

Spoločný štart prešovsko-košickej dvojice dopadol viac ako úspešne a favoritovi triedy 3 Vlastovi Majerčákovi dýchali na chrbát. Boli oživením štartového poľa a svojimi prejazdmi potešili oko fanúšika na mestskom okruhu, i sobotňajších dvoch ereskách. V súčte časov ôsmich rýchlostných skúšok skončili na ôsmom mieste absolútne a v triede 3 skončili na druhom mieste so stratou necelých tridsať sekúnd na víťaza - Vlasta Majerčáka s Marcelom Kollárikom. Obaja jazdci si bratsky podeli víťazstvá eresiek, keď každý vyhral štyri. Prvú, druhú, siedmu a ôsmu vyhral Cserhalmi a postaral sa o spestrenie nielen triedy 3, ale aj celého štartového poľa. „Na súťaž ma veľmi dobre naladil náš tím, lebo od prvého momentu spolupráce zavládla veľká pohoda, ktorá sa preniesla aj na túto súťaž. Podpísala sa aj pod naše výkony, lebo vôbec som nečakal že sa tak rýchlo dostanem do víru rally. Rovnako som nepočítal s tým, že môžem držať krok s lídrom triedy tri. Podpísala sa pod to aj dobre pripravená technika, ako aj naša spolupráca v kokpite s Petrom Vejačkom. Počas tréningu sme našli tú správnu miazgu, ktorá potom super fungovala počas súťaže. Obaja sme radi, že sme súťaž došli bez problémov a získali body a pohár za druhé miesto v triede. Už teraz sa tešíme na pokračovanie v sezóne," povedal na margo svojho návratu na rally scénu Tibor Cserhalmi.

Jozef Pisch;

Košický tím XIQIO stúpil do sezóny oneskorene, ale s dobrým výsledkom, čo dáva jeho manažérovi Mariánovi Mičákovi dôvod na dobrú náladu. „Očakával som, že môžeme zamiešať kartami na popredných priečkach v triede, v ktorej síce chýbal stabilný Tomáš Ondrej. To však vôbec neznižuje výkon našej posádky, ktorej jazdec má v sebe nemalý potenciál. Iste potrebuje trocha času, kým sa zžije sa s technikou aby mohol atakovať prvú priečku v triede. Som rád, že súťaž sme zvládli bez väčších problémov, aj keď technika trocha hnevala. S umiestnením v triede aj absolútnom poradí zavládla spokojnosť, aj keď mrzieť môže penalizácia za neskorý príchod do časovej kontroly. Snáď to bolo aj dobré, lebo Cserhalmi sa musí po jazdeckej prestávke opäť dostať do tempa a lepšie sa zžiť s techniku. Pred nami je ešte kus cesty, auto je potrebné doladiť, aby sme v druhej časti sezóny udržali našu latku výkonnosti vysoko" hovorí manažér. Veľmi dobre si uvedomuje, že v druhej polovici sezóny bude ťažko ohroziť pozíciu lídra triedy, ale jedným dychom dodáva, že mu nič len tak nedarujú. „Zmeškali sme dve súťaže a tak hovoriť o zisku titulu v triede je zbytočné. Naším zámerom je pripraviť sa na novú sezónu. Najbližšie výsledky, či čiastkové úspechy v Poľsku, Košiciach alebo v Poprade naznačia naše ambície," prezradil niečo z kuchyne XIQIO tímu jeho manažér M. Mičák.

Jaroslav Glovičko/EcceRallye

Tibor Szabosi;h7p8427-1.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri