Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Craig Breen zažil dva úspešné víkendy v rade

Tuesday, 11. 02. 2014 - 16:10, Zdenka Frývaldská   

Craig Breen zažil dva úspešné víkendy v rade

24-ročný mladík Craig Breen má pred sebou v tomto roku svoj štvrtý štart a to na štvrtom súťažnom vozidle. Dva posledné týždne mal naozaj preplnené.

 

Vladislav Maschl;dsc-1061-1.jpg

Sezóna mladého írskeho jazdca odštartovala v polovici januára na fínskej Riihimäki Ralli, kde sa predstavil na Peugeote 306, no preteky nedokončil. Netrvalo ani dva týždne a stál pred náročnou Rally Liepaja zaradenou do európskeho šampionátu. Navyše s novým spolujazdcom Scottom Martinom, no aspoň v "starom - známom" Peugeote 207 S2000. Svoj výsledok (2. miesto) spred roka nedokázal obhájiť, no aj tentoraz mu patrilo miesto na stupňoch víťazov. "Auto fungovalo dobre, aj keď chvíľu trvalo, kým sme našli jeho správne nastavenie. Chceli sme zvíťaziť, ale nastavovaním sme stratili príliš veľa času. Je mi ľúto, že na tomto aute som štartoval posledný krát, pretože som s ním zajazdil pár svelých časov, ale samozrejme, aj tých horších. Navyše v Lotyšsku to bola prvá spoločná rally s novým spolujazdcom, s ktorým sa teším aj na ďalšiu spoluprácu. S dosiahnutým výsledkom sme teda určite spokojní," prezradil Craig Breen.

388051-10151136050232899-1140761833-n.jpg

Jazdec sa nestihol ani poriadne vyspať a z Lotyšska sa okamžite presunul do Švédska, kde ho čakala premiéra vo vozidle špecifikácie WRC, dokonca bez väčšieho tréningu. Spolu so Scottom Martinom dostali povolenie z Peugeotu na štart v majstrovstvách sveta, odkiaľ si priniesli opäť veľké množstvo zážitkov a navyše aj skvelé umiestnenie. Nechýbalo až tak veľa a Ír by si vylepšil aj svoje dosiahnuté maximum vo WRC, ktorým je 6. miesto získané na Rally RACC Catalunya 2012. "Som veľmi rád, že mi Peugeot Sport povolil štart na tomto podujatí. Myslím, že som tu získal ďalšie potrebné skúsenosti, ktoré zúročím už pri jazde s novým vozidlom Peugeot 208 T16 na Rally Acropolis. Tieto podmienky boli naozaj veľmi náročné. Na trati bolo veľa blata a roztopeného snehu a myslím, že sme našu úlohu zvládli veľmi dobre. Najlepšie časy sme robili v druhých prejazdoch," dodal Breen aj k štartu na Rally Sweden a jeho 9. miestu.

Vladislav Maschl;dsc-0906.jpg

Mladého Íra a o 9 rokov staršieho Brita čaká konečne dlhšia prestávka a po nej už spomínaná Rally Acropolis, v tomto roku zaradená do majstrovstiev Európy.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri