Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroen potvrdil Lappiho!

Wednesday, 17. 10. 2018 - 15:54, Ľuboš Kašický   

Citroen potvrdil Lappiho!

Francúzsky tím pracuje úspešne na posádke snov. Po Ogierovi dnes Citroen Racing potvrdil Esapekku Lappiho.



Pred novou sezónu 2019 sa „škatule" v šampionáte WRC poriadne premiešavajú. Keď Pierre Budar potvrdil, že podpísali Sebastiena Ogiera, tak pripustil, že na spadnutie je potvrdenie aj druhej posádky. Špekulovalo sa o nádejnom mladom Fínovi, no dnes sa špekulácie zmenili na realitu.

Copyright manufacturer;tgr-0057-16.jpg

Keď vlani Lappi vyhral už pri štvrtom štarte v najvyššej kategórii fínsku rely, tak nám muselo byť jasné, že Fína čaká veľká budúcnosť. Tento rok pridal tri tretie miesta a v priebežnom poradí stále figuruje na štvrtom mieste. Toyota má však Otta Tänaka a Jari-Matti Latvalu. Lappi potrebuje väčší priestor na rast a tak sa nechal nahovoriť Citroenom, ktorý buduje nový tím. Na jeho miesto do Toyoty by zasa mal prísť Citroenom odkopnutý Kris Meeke.

Copyright manufacturer;2055085-9vbkjeu282.jpg

„Podpísali sme dvoch konkurencieschopných pilotov. Esapekka má rýchlosť v krvi a spolu so Sebastienom budeme mať špičkovú zostavu," teší sa šéf Citroenu Budar.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri