Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroën a Meeke vedú po prvej etape korzickej rely

Friday, 07. 04. 2017 - 16:41, Ľuboš Kašický   

Citroën a Meeke vedú po prvej etape korzickej rely

Na francúzskom asfalte stačí s rozbehnutým citroënom Krisa Meeka držať krok iba Ogierova Fiesta. Veľmi dobre si vo WRC2 počína aj Martin Koči.

„Počkajme si a uvidíme, kde skončíme po prvej etape," vravel Ogier v cieli poslednej rýchlostnej skúšky dňa. Medzičasy Meeka boli však nekompromisné. Ír zajazdil nielen lepší čas ako Francúz, ale upevnil si aj priebežne prvé miesto po prvej etape štvrtého podniku MS na Korzike.Druhé miesto tiež nie je zlé. Postupne mám stále lepší pocit a zrýchľujeme," skonštatoval Ogier, keď pochopil, že dnes skončil na druhom mieste za Meekom.

Copyright manufacturer;2017005294ro.jpg

Po mexickom víťazstve Meeke vystrelil na Korzike, ako francúzska šípka a na domácej pôde a túži priviesť Citroënu víťazstvo. Zatiaľ preto robí všetko a ostáva len dúfať, že zasa neurobí chybu v závere súťaže. Každopádne po úvodnej etape vedie pred Ogierom o sľubných desať sekúnd. „Popoludňajšie prejazdy už boli poriadne znečistené, no aj tak som si to užíval. Na Sebastiena však stále treba dávať pozor. Nikdy sa nevzdáva. Dokázal som však udržať svoje tempo. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok," zhodnotil etapu líder Kris Meeke.

Copyright manufacturer;2017005100gm.jpg

Meeke postavil základ dnešného úspechu už v dopoludňajšej sekcii, keď bol jednoznačne najrýchlejší. Jediným, kto s ním dokázal držať krok a dokonca mu o necelú sekundu na RS3 ušiel, bol úradujúci šampión, ktorý na Korzike dominoval vlani. V záverečnej ereske etapy mu to však Meeke vrátil a zaslúžene pôjde zajtra na trať ako prvý. Z tretieho miesta s patričným odstupom sledoval súboj pred sebou Neuville, ktorého hyundai na asfalte za súpermi zaostával. Formu citroenov potvrdil priebežným štvrtým miestom Breen a mladý Lefebvre sa tiež drží v prvej desiatke, keď mu patrí ôsma priečka.

Copyright manufacturer;2017corse-aus-010.jpg

Nás pochopiteľne zaujíma kategória WRC2, kde štartuje Martin Koči s Lukášom Kostkom na Škode Fabii R5. A chlapcom z tímu Styllex - L Racing sa prvá etapa naozaj podarila. V silnej konkurencii sa určite nestratili v celkovom poradí figuruje naša posádka na peknom štrnástom mieste. Vo WRC2 im patrí piata pozícia, keď ich na RS4 o štvrté miesto pripravil nám dobre známy Veiby. Ak však chlapci vydržia v nasadenom tempe, tak zajtra by sa mohli ešte o nejakú priečku posunúť dopredu. Držme im preto palce.

Copyright manufacturer;tgr-0007-1.jpg

V sobotu sú na programe zasa štyri rýchlostné skúšky z ktorých dva merajú 49 kilometrov (úseky RS5 a RS7 na La Porte). Začína sa o deviatej ráno a výsledky etapy budeme poznať niekedy pred osemnástou hodinou nášho času.

leg1-results.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri