Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ciro Racing Team v Lubeníku dokázal svoju bojovnosť

Wednesday, 02. 07. 2014 - 08:38, Zdenka Frývaldská   

Ciro Racing Team v Lubeníku dokázal svoju bojovnosť

V rámci víkendovej L Racing VI. Rally Lubeník nasadil revúcky Ciro Racing Team až dve svoje posádky. V Majstrovstvách Slovenska ho zastúpili Peter Deak s Lászlom Bagóm a v Slovenskom Rally Pohári Kamil Švec s Erikom Švecom. Žiaľ, ani jednej posádke sa úplne nepodarilo naplniť svoje ciele a očakávania.

Tibor Szabosi;h7p6060-1.jpg

L Racing VI. Rally Lubeník sa v tomto roku odohrávala prevažne na dvoch frontoch, spočiatku v Rožňave a neskôr v okolí Revúcej. Za Ciro Racing Team po prvýkrát štartoval rožňavský jazdec Peter Deak a to s maďarským spolujazdcom Lászlom Bagóm. „V tomto roku je to môj prvý štart v slovenskom šampionáte a to s novým spolujazdcom. Náš rozpis bude v maďarčine, no aj s kúskami angličtiny a slovenčiny. Nové sú pre mňa aj rýchlostné skúšky, dve z nich nepoznám, no na domáci okruh v Rožňave sa veľmi teším. V našej triede sa zišla veľmi slabá konkurencia, takže budeme bojovať najmä v celkovom hodnotení", prezradil na úvod jazdec na Renaulte Clio. Posádka však v piatok na trati dlho nepobudla, pretože hneď na úvodnej rýchlostnej skúške, v centre Rožňavy, ju zradila polos. Technický problém ich našťastie úplne z „hry" nevyradil. Cez noc popracovali v dielni Tomáša Ondreja na svojom Cliu a polos vymenili. Do druhého dňa tak vyštartovali s cieľom dojazdiť preteky až na cieľovú rampu a zabojovať o body. No ani to sa im nepodarilo. Zo súbojov o dobré miesto ich vyradil rovnaký problém, prasknutá polos. Tentoraz však už ďalšiu možnosť nemali a z pretekov museli úplne odstúpiť.

Jozef Pisch;img-6532-4.jpg

Druhým „želiezkom v ohni" boli bratia Švecovci. Aj oni sa na domácu rally veľmi tešili, no s traťou neboli úplne spokojní. „Nie je to úplne ono, Jelšava je síce pekná, ale Peklo je dosť rozbité. Uvidíme ako bude fungovať auto, no budeme sa snažiť hlavne celú súťaž prežiť a nehavarovať. Sme doma, takže cítime aj menší tlak, no radi by sme napodobnili naše predchádzajúce dobré výsledky z tejto sezóny", posťažoval sa pred štartom Kamil. Dvojica štartujúca v Slovenskom Rally Pohári mala pred sebou tri rýchlostné skúšky. Smolná pre nich bola rovnako, hneď tá prvá, kde ich postretol technický problém v podobe vytečenej brzdovej kvapaliny. Posádka sa však nezvdala a bez funkčných bŕzd zvládla celú trať, aj náročné Peklo. Do cieľa prišla na poslednom mieste, no vďaka vyradeným posádkam si na svoj účet pripísala aspoň tretie miesto v triede P2 do 1600 ccm a potrebné body do celoročného hodnotenia pohára.

Tibor Szabosi;h7p5347-1.jpg

Domáca súťaž v Lubeníku sa Ciro Racing Teamu úplne nevydarila, no obe posádky dokázali svoju bojovnosť a odhodlanosť. Ďalším podujatím, kde bude mať tím svoje zastúpenie, budú Majstrovstvá Európy na Dobšinskom kopci v druhej polovici júla.

zt

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri