Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Cieľ bol cieľom – ideme ďalej

Tuesday, 29. 04. 2008 - 12:07, T. Szabosi   

Cieľ bol cieľom – ideme ďalejNa druhé podujatie slovenského rally šampionátu TEMPUS BECEP 2008 (prvé domáce vystúpenie po maďarskom Egeri) vyrážala karavána Teamu Citroën Slovakia s jednoznačným odhodlaním dotknúť sa cieľovej rampy. Posádka Jaro Homola – Alex Štefuca veľmi rýchlo rozohnala chmúrne myšlienky naliehavo pripomínajúce minuloročnú „ranu“. Skôr nás trápila neradostná štatistika, podľa ktorej sa od júla 2007 nepodarilo našej C2 S 1600 prejsť cieľom, čo okrem chýbajúcich majstrovských bodov prinieslo aj stratu potrebných ostrých kilometrov. Preto úvod tohtoročnej rožňavskej rally bol opäť opatrný, veď sme vlastne začínali odznovu.

Tibor Szabosi;1t1u7744.jpg

Postupne sa však do auta vrátila väčšia istota a s ňou prišla aj vyššia rýchlosť, čo potvrdzovali časy v neľahkej konkurencii. V našej triede A6 totiž odštartovalo spolu 7 posádok a z toho 4 (!) na vozidlách kategórie S 1600. Výsledkom opatrnej jazdy prvého dňa zo štyrmi rýchlostnými skúškami bolo štvrté miesto v triede a celkovo pätnásta priečka. Úlohou soboty bolo teda túto pozíciu v rámci možností vylepšiť, na čo sme mali k dispozícii ďalších sedem rýchlostných skúšok. Na vylepšení výsledku sme začali pracovať hneď od rána, čo sa aj darilo.

Tibor Szabosi;1t1u7391.jpg

Dokonca na siedmej rýchlostnej skúške, ktorou bol divácky atraktívny no mimoriadne šmykľavý mestský okruh, sme kategóriu A6 vyhrali. Zároveň tu mal problémy jeden z rýchlych poľských jazdcov, dovtedy druhý v našej triede, ktorý po kolízii s obrubníkom odstúpil. Že išlo o mimoriadne zradnú skúšku potvrdzuje aj fakt, že po nej nepokračovala ani posádka bojujúca o celkové prvenstvo.

V závere súťaže sme sa snažili udržať druhé miesto v triede A6, na ktoré sme sa postupne prepracovali, no chýbajúce sekundy z prvého dňa, ale najmä potrebná rýchlosť nás vrátili na konečné tretie miesto, o ktorom môžme povedať, že splnilo naše očakávania a dodalo nám chuť pokračovať v seriáli s ešte väčším nasadením.

Tibor Szabosi;1t1u9093.jpg

Do ďalšej súťaže Rally Bratislava nezostáva už ani mesiac, tak hádam dovtedy nevychladneme.

Výsledok RALLY IVECO ROŽŇAVA:
Trieda A6: 3. miesto
Celkovo: 10. miesto


Team Citroën Slovakia





Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri