Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Chooligan Racing Team zvládol jednu z najťažších rally súťaží v Európe

Tuesday, 20. 08. 2024 - 15:56, Miroslav Majláth   

Chooligan Racing Team zvládol jednu z najťažších rally súťaží v Európe

Barum Czech Rally Zlín, patrí medzi najprestížnejších a najnáročnejších rally súťaží v Európe. V tomto roku privítala nových súťažiacich, ktorí čelili výzve s obrovskou odhodlanosťou a odvahou.

 

František Dušek;barum-rally-2024-004.jpg

Pre posádku Chooligan Racing Team, v zložení Róbert Kolčák a Zuzana Lieskovcová, to bol víkend plný zvratov, nečakaných prekážok a veľkých úspechov.

B. Štrauch;dsc-0323-19.jpg

"Pred týždňom sme mali veľkú haváriu v Rzeszowe. Po nej lekári neodporučili Emilovi Horniačkovi štart na Barumke a tak ho zastúpila Zuzana Lieskovcová. Ja som štartoval tiež poriadne doriadený, navyše so zlomeným rebrom. Ale zvládli sme to a s Fordom Fiesta Rally3 sa nám podarilo Barumku pokoriť, čo bol náš cieľ,“ povedal v úvode Robo Kolčák.

B. Štrauch;dsc-2014-5.jpg

Okrem zdravotných problémov sa ku jazde posádky Chooligan Racing Teamu pridružili aj vysoké teploty, ktoré robili zo súťažného auta doslova rozpálenú konzervu. Po nich navyše prišli prietrže mračien a nie celkom správna voľba pneumatík, keď namiesto na mokrých išiel Robo so Zuzanou v daždi na tvrdých slickoch. Tie samozrejme nefungovali. Aby toho nebolo málo, trochu viazla aj komunikácia pri čítaní rozpisu.

B. Štrauch;dsc-0369-8.jpg

"Môj výkon nieže nebol najlepší, bol hrozný. Jednoducho mi tento víkend, čo sa diktátu nevyšiel. Robova súdržnosť a podpora mi pomohli nevzdať sa a bojovať až do cieľa súťaže. Ďakujem Robovi za dôveru a za povzbudenie v ťažkých chvíľach," dodala Zuzana Lieskovcová.

František Dušek;barum-rally-2024-007.jpg

Úspešne absolvovať a dokončiť jednu z najťažších rally súťaží v strednej Európe v takomto stave je doslova nadľudský výkon.

B. Štrauch;dsc-2455-6.jpg

„Poviem vám, že to bola najťažšia súťaž v mojom živote. Bolesť rebra bola v niektorých momentoch doslova neznesiteľná a to som sa dopoval liekmi a obstrekmi. Pozbierali sme množstvo skúseností, pričom poviem pravdu, chcel som to asi tisíckrát vzdať, ale išli sme stále ďalej a ďalej a to aj napriek tomu, že sme boli dokonca v jednej zákrute aj mimo trate. Vyskúšali sme novú techniku a došli až do cieľa. Bola to veľká skúsenosť, ktorá ma nielenže mentálne zocelila, ale ma aj naučila, že sa nikdy nesmiem vzdať. Moja vďaka patrí Liqui Moly a samozrejme mojej rodine. Teraz sa musím dať dohromady a vidíme sa opäť v Dobšinej. Ale to už zase bude so Škodou Fabia RS Rally2. Už sa na to neskutočne teším,“ uzavrel rozprávanie Robo Kolčák.

František Dušek;barum-rally-2024-012.jpg

Tak ako Robo povedal, teraz prichádza čas na oddych a odloženú dovolenku s rodinou a v polovičke mesiaca september sa opäť vidíme v Dobšinej.

Chooligan Racing Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri