Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

CERS performance absolvoval Jännerrallye

Tuesday, 06. 01. 2015 - 18:44, Martin Trenkler   

CERS performance absolvoval Jännerrallye

Freistadt (AT), 6.1.2015 - Posádka tímu CERS performance Ondřej Bisaha a Lukáš Šintal dnes úspešne došla do cieľa slávnej a náročnej 32. Internationale Jännerrallye. Nehoda na pondeľňajšej etape česko-slovenskú dvojicu síce vyradila z boja o body celkovej klasifikácie, no vďaka dnešnému nasadeniu skončili na 4. mieste druhej etapy s cennými štyrmi bonusovými bodmi hodnotenia triedy ERC3.

Podmienky na prvom podujatí seriálu Majstrovstiev Európy v rally (FIA ERC) diktovalo predovšetkým veľmi premenlivé počasie. V pondelok si husté sneženie a extrémne klzký povrch vyžiadali množstvo menších nehôd. Piata rýchlostná skúška bola osudnou aj pre Bisahu a Šintala a ich Renault Clio R3 s predným náhonom: po šmyku skončilo auto mimo vozovku v hlbokom snehu. Našťastie ostalo nepoškodené a posádka mohla absolvovať utorkovú etapu.

mg-4561.jpg

Ondřej Bisaha: „Dostali sme auto s asfaltovým nastavením podvozku a postupne sme ho museli meniť na šotolinové. To však nešlo zmeniť úplne, čím sme strácali. Išli sme na doraz našich možností, v druhej etape sme však zjemnili tempo, čo sa nám vyplatilo. Žiaľ tretie miesto nám ušlo len o chlp, no štyri body za štvrtú priečku môžu na konci roka pomôcť."

mg-4636.jpg

Lukáš Šintal: „Môžem smelo povedať, že tak náročné striedanie povrchov je niečo, čo sme ešte nezažili. Náročné to bolo aj na nájdenie tempa na diktovanie. Keďže nám po včerajšej nehode nešlo o veľa, rozhodli sme sa ísť vyrovnane a čisto. Hrali sme sa aj s nastavením vozidla, čo nám tiež pomohlo. Deň sme začínali na piatom mieste v hodnotení etapy, napokon nám len veľmi tesne ušla tretia priečka. Na Ondrovu adresu môžem povedať, že je to prvý jazdec, ktorého nemusím popohnať, ale brzdiť - je to skutočne rýchly pretekár!"

Ďalším podujatím seriálu FIA ERC bude Rally Liepaja v Lotyšsku od 6. do 8. februára.

Martin Trenkler/Race Pro Media

h7p4591low.jpg

mg-5244.jpg

mg-4626.jpg

mg-5003.jpg

mg-4997.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri