Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Cena Miroslava Horňáka 2011

Thursday, 02. 06. 2011 - 11:35, Daniel Mandzi   

Cena Miroslava Horňáka 2011

Miroslav Horňák dnes ako okruhový a kopcový pretekár, pôvodne začínal ako minikárista. Jeho športová kariéra štartovala práve v tejto nemotorovej disciplíne. Postupne sa však prepracoval k motokáram a od tadiaľ už bol len krôčik k okruhovým pretekom na plnohodnotných športových strojoch. Mirova cesta týmto športovým odvetvím je obdivuhodná, a dáva tak príklad mladým nádejným pilotom akým smerom sa uberať.

Tibor Szabosi;_mg_0227.jpg

Miro, nezabudol na to, kde sa mu dostalo základov v motoristickom športe, ktoré neskôr zúročil a dodnes zúročuje v iných odvetviach tohto krásneho športu. Športu plného napätia rýchlosti a odvahy. Práve z týchto dôvodov sa Miro Horňák vracia do minikár, dnes už ako vypisovateľ veľmi zaujímavého zápolenia minikáristov. Vracia tak minikáram, čo od nich dostal. A hlavným motívom prečo vypísať takýto seriál je, aby mladí jazdci zistili, že sa to všetko dá dosiahnuť, pokiaľ je dostatok talentu a chuti ísť za svojim snom. Hlavná cena je účasť víťaza, vypísaného seriálu, na pretekárskom víkende s tímom Mira Horňáka. Bude to účasť na niektorom z okruhov alebo na kopcovom preteku. Víťaz dokonca dostane možnosť stať sa aktívnym členom tímu aby sa tak naplno zoznámil s činnosťou, ktorá sprevádza takéto preteky.

Štefan Malák;img-4754-2.jpg

Oceňovaný však budú aj víťazi jednotlivých kôl seriálu. Týmto sa dostane aj možnosť kontaktu s touto osobnosťou vo veľkom motoristickom športe aj ostatným minikáristom. Miroslav Horňák totiž pripravil ocenenia na všetky kolá a prisľúbil aj ich osobné odovzdávanie.

Tibor Szabosi;_mg_0319.jpg

Pravidlá:
Cena Miroslava Horňáka (CMH) sa bude jazdiť ako súčasť Majstrovstiev Slovenska. Účasť je podmienená platnou licenciou minikárového pilota SR! Vyhodnocovaný budú len jazdci SR

Tibor Szabosi;_mg_0436.jpg

Cena Miroslava Horňáka CMH -junior (kat.M2) - vyhodnocované len 1. miesto na jednotlivých pretekoch bez koncoročnej ceny a vyhodnocovania seriálu.
Cena Miroslava Horňáka CMH- hlavná (pre kat. M3, M3D, M4, M5) - vyhodnocovanie, bez rozdielu kategórií, všetci spolu. Na jednotlivých pretekoch vyhodnotený prvý traja vecne. Všetci zúčastnený pretekári si zapisujú body do seriálu. Víťaz seriálu vyhrá hlavnú cenu. Účasť na pretekoch ako člen tímu Mira Horňáka

Tibor Szabosi;img_7301.jpg

Bude sa jazdiť na vyrovnanosť. (najmenší rozdiel dvoch započítaných časov vrátane penalizácie) -platí pre CMH junior a aj pre CMH hlavná
Vyhodnocovanie na jednotlivých pretekoch (junior aj hlavná):
Jazda na vyrovnanosť- najmenší rozdiel časov započítaných jázd v rámci majstrovského preteku (uvádzať sa bude v stotinách sekundy)
Zostavenie poradia od najmenšieho rozdielu po najvyšší. Junior -ocenenie dostáva len víťaz na 1. mieste.
Hlavná- ocenenie dostávajú prvý traja teda 1. 2. a 3. miesto, plus každý zúčastnený pretekár obdrží taký počet bodov na akom mieste skončil. príklad. 1. miesto- 1bod, 2. miesto- 2body, 15. miesto-15 bodov... atď

Tibor Szabosi;img_7580.jpg

 V prípade rovnakého rozdielu časov rozhoduje:
1. Rýchlejšie časy
2. V prípade zhodného rozdielu a výsledných časov rozhodne tretí nezapočítaný rýchlejší čas (v prípade preteku s dvomi jazdami -počasie- rozhodne meraný tréning)

Tibor Szabosi;img_8248.jpg

Vyhodnocovanie seriálu (len hlavná):
Seriál je súčasťou MSR- 7 pretekov  (a riadi sa teda športovými predpismi tak ako seriál MSR- Národné športové poriadky minikár pre rok 2011 - kompletne aj s možnosťou podania protestu)
Minimálny počet započítaných pretekov do CMH-hlavná súhlasí s počtom započítaných pretekov v MSR čo pre sezónu 2011 je 5. (pretekár s nižším počtom vypadáva z možnosti získať hlavnú cenu- dôvod -motivácia účasti na pretekoch)
Vyhodnotenie seriálu bude súčet 5 najlepších výsledkov- bodov (poradí) deleno 5. Výsledkom je priemerné poradie v 5 najlepších pretekoch seriálu.

Tibor Szabosi;_mg_0476.jpg

V prípade rovnosti výsledku rozhoduje:
1. Menší rozdiel najlepšieho a najhoršieho dosiahnutého výsledku (umiestnenie - body)
2. Väčší počet lepších umiestnení
3. Porovnanie súčtu 3. najlepších dosiahnutých časov* v seriály (časom je myslený dosiahnutý rozdiel započítavaných časov jednotlivých jázd v preteku-teda len ten stotinový rozdiel)
4. Rozhodne sám vypisovateľ seriálu Miroslav Horňák

Tibor Szabosi;img_7081.jpg

Víťazom sa stáva iba jeden pilot minikár (o prípadnom inom počte ocenených rozhodne Miroslav Horňák).V prípade,že pretekár- víťaz nebude môcť absolvovať takýto víkend s tímom Miroslava Horňáka z rôznych dôvodov, automaticky sa cena presúva na ďalšieho v poradí. Všetko po dohode s Miroslavom Horňákom.O výsledku účasti na výhre dostane na vedomie športová komisia minikár. Za správnosť zodpovedá a garantom dodržania pravidiel ceny Miroslava Horňáka CMH je vždy rozhodca minikár, ktorý svojim podpisom potvrdí výsledkovú listinu na jednotlivých pretekoch. Kópia výsledkov bude vždy doručená Miroslavovi Horňákovi. Všetky výsledky budú súčasťou archívnych zložiek časomiery schválenej a zodpovednej za komplexné výsledky minikár v sezóne 2011 (zodpovedný Ľubo Blanár)

Tibor Szabosi;_mg_0263.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri