Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

„Čakajú nás rýchle a zradné trate," zhodnotili Cserhalmi - Šintal

Saturday, 10. 09. 2016 - 12:43, Public relations   

„Čakajú nás rýchle a zradné trate,

Pred slávnostným štartom Rally Košice sme navštívili depo K.I.T Racing tímu, kde finišovali s prípravami súťažného auta fábie S 2000 posádky Tibor Cserhalmi - Lukáš Šintal. Sympatickým Prešovčanom sme položili niekoľko otázok k príprave na aktuálny ročník dvojetapovej súťaže Rally Košice.

Na finále slovenského šampionátu prišli s novým autom, Škodu fábiu Super 2000 mali možnosť otestovať minulý týždeň. „Auto sme testovali na našej známej testovacej trati vo Vyškove. Milo ma prekvapila funkčnosť auta v rozmedzí okolo dvetisíc otáčok a točivý moment okolo 6,5 až 8 tisíc otáčok. Výborné sú aj brzdy a podvozok. Ten znesie naozaj veľa. Samozrejme motor nemá taký výkon ako R5, ale všetko ostatné je super," zhrnul Tibor Cserhalmi. „Autu vyhovujú hlavne technické úseky, pomalšie a kratšie rovinky a aj trošku šotoliny." Išlo vôbec o auto, ktoré mal Cserhalmi v ruke prvý raz. „Na testovaní sme prišli na to, ako sa s tým autom brzdí, ako sa radí a na aký rýchlostný stupeň sa prechádzajú jednotlivé zákruty. S našou „krásavicou" sme sa potrebovali zžiť," dodal Tibor.

c30i2696.jpg

Po obhliadkach trate obaja, Tibor aj Lukáš, zhodne skonštatovali, že viac im vyhovuje nedeľa, čiže rýchlostné skúšky v okolí Košíc. „V sobotu nás čakajú rýchle trate v okolí Rožňavy a mestský okruh v Rožňave. V nedeľu zas nádherné rýchlostky v okolí Košíc, kde sa najviac teším na Herľany-Banské," povedal Cserhalmi. „Po dlhých rokoch sa vrátili úseky, ktoré niektorí z pretekárov poznajú z Rally Rožňava, ale pre väčšiu časť štartového poľa to bude novinka. Asi najmenej nám bude na úvod súťaže vyhovovať Štós. Striedajú sa tam pekné asfaltové povrchy s trochu rozbitými a úzke aj široké cesty. Legendárna Úhorná je dosť rozbitá, veľký pozor musíme dávať na defekty, správne nadiktovať rozpis a neurobiť žiadnu chybu. Je tam strašne veľa miesť, kde nás to môže vytrestať. Mestský okruh v Rožňave je hlavne pre divákov, ale i tam treba dať pozor. Nedeľňajšie skúšky väčšina z nás pozná. Skároš je nebezpečný, lebo tam nie je žiadny priestor na chybu. Radšej zvolíme tempo s rezervami, ako to niekde prepísknuť. Čakajú nás rýchle a zradné trate," dodáva Lukáš Šintal.

c30i2707.jpg

Hoci Fabia S 2000 vo farbách KM Racing nemá výkon ako špička štartového poľa, chcú vlastnosti podvozku a bŕzd využiť na maximum a dohnať to, čo stratia na motore. Dôležitá bude aj príprava celého tímu. Potrebný spánok a na druhej strane náročné sťahovanie servisu do Rožňavy a späť do Košíc, ktoré nie je vo svete rally bežné dajú každému zabrať.

gh7p8000.jpg

A cieľ? Ako posádka skromný. „Ak sa nám podarí dôjsť do cieľa v prvej desiatke, budeme veľmi spokojní," priznal L. Šintal.

Slavo Petrus

c30i2572.jpg

gh7p8002.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri