Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Burkart chce v Nemecku skončiť v top 10

Wednesday, 10. 08. 2011 - 13:37, Katarína Ďurecová   

Burkart chce v Nemecku skončiť v top 10

Úradujúci a zároveň i posledný šampión JWRC Aaron Burkart bude prvým Nemcom, ktorý sa zvezie v aute WRC špecifikácie novej generácie. Jeho ciele pred Rallye Deutschland nie sú malé - chce skončiť v top 10 a tým pádom i bodovať.

„Je úžasné štartovať na svojom domácom podujatí vo WRC špeciále, je to niečo špeciálne. S 20 WRC na štartovej listine bude zisk bodov veľkou výzvou, ale presne to je mojím cieľom", hovorí Aaron Burkart, ktorý sa po prvý krát s Fiestou RS WRC zvezie na teste, ktorý sa uskutoční v nedeľu. Burkart už má ale jeden test na nemeckú rally za sebou - minulý týždeň absolvoval zopár kilometrov za volantom Fordu Fiesta RS S2000 a video z jeho testu nájdete v tomto článku.

Vladislav Maschl;img-7499.jpg

„Uvidíme ako to dopadne, ale momentálne sa cítim dobre. Budeme testovať a autom, s ktorým budeme i štartovať, takže si nemôžeme dovoliť žiadne chyby a taktiež musíme byť opatrní ohľadne zoznamovacích jázd. Rýchlosť v zákrutách bude s WRC špeciálom oveľa vyššia, takže na to musíme myslieť", uzatvára Burkart, na ktorého výkon je podľa svojich vlastných slov veľmi zvedavý i Malcolm Wilson.

Burkarta sme vo WRC naposledy mohli vidieť minulý rok v Španielsku, kde štartoval za volantom Suzuki Swift S1600 a zaistil si tam po dramatickom súboji s Hansom Weijsom Jr (ktorého v Nemecku taktiež uvidíme) titul v JWRC. S týmto autom si zaistil i zatiaľ jeho jediný bod vo WRC - v Turecku minulý rok skončil desiaty. Je nutné spomenúť i jeho debut a zatiaľ i jediný štart v kategórii WRC, ktorý si Burkart odbil vo Walese v roku 2009 - štartoval tam s Citroenom C4 WRC a skončil 12-ty.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri