Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Budúce hviezdy F1 prichádzajú na SLOVAKIA RING!

Wednesday, 29. 05. 2024 - 16:02, Public relations   

Budúce hviezdy F1 prichádzajú na SLOVAKIA RING!

Vyše 180 mladých pretekárov z 37 krajín sveta prichádza v tieto dni na okruh SLOVAKIA RING. 30. mája až 2. júna u nás štartujú budúce hviezdy motoršportu: Champions of the Future sú tu!

 

unnamed-1-6.jpg

Slovenské motokárové centrum (SKC) na SLOVAKIA RINGU si tak na konci prvej päťročnice svojho fungovania zapíše dve výnimočné produjatia: Champions of the Future a následne FIA Majstrovstvá Európy v motokárach (20.-23.6.) majú skutočne svetový význam. Okrem množstva medzinárodných tímov u nás odštartujú aj Slováci Alex Molota, Roland Nagy, Branislav Rentka, Lukáš Konôpka, Martin Lichner a Nicolas Styk v triede OK Junior (od 11 do 14 rokov) či Matej Koník, Maroš Hlatký v triede OK (14 rokov +).

unnamed-4-4.jpg

Motokárová trať meria 1172 metrov a na pretekárov čakajú tréningové, kvalifikačné jazdy, po ktorých nasledujú rozjazdy a finálové preteky. Tešiť sa teda môžeme čoskoro aj na premiéru FIA ME v motokárach, kde odštartuje aj 13-ročný Slovák Jakub Gašparovič, ktorý len nedávno zvíťazil na pretekoch FIA ME v klasifikácii FIA Karting Academy Trophy na francúzskom okruhu Val d’Argenton. Medzi absolventov tohto skvelého seriálu patria aj Charles Leclerc, George Russell či Esteban Ocon. Jeho cieľom je ponúknuť cenovo dostupnejšie a vyrovnanejšie pretekanie pre najväčšie talenty z každej prihlásenej krajiny.

unnamed-3-5.jpg

Champions of the Future bude tento víkend predohrou pred veľkými Majstrovstvami Európy, keďže množstvo pretekárov súťaží v oboch seriáloch. Slovenské motokárové centrum tak dozaista zažije aj budúce hviezdy Formuly 1. Vstup pre divákov je na obe podujatia voľný.

unnamed-10.jpg

Ďalšie informácie nájdete aj na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri