Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Bratislavský tím Rufa Sport doviezol Grzyba na 3.miesto v Rally Akropolis!

Sunday, 04. 06. 2017 - 16:06, Ľuboš Kašický   

Bratislavský tím Rufa Sport doviezol Grzyba na 3.miesto v Rally Akropolis!

Mimoriadne náročná Rally Akropolis potrápila favoritov. Z víťazstva sa raduje Poliak Kajetanowicz. Skúseného Al-Attiyahu pripravila o víťazstvo technika.


Víťazom tretej súťaže európskeho rely šampionátu, ktorá sa tento víkend jazdila v Grécku sa stal Poliak Kajto Kajetanowicz. Kajto sa včera zastrájal, že dnes zatlačí a svoje slovo splnil. Bol najrýchlejší v štyroch zo šiestich dnešných eresiek a už na konci prvej sekcie išiel jasne do čela priebežného poradia.

2acc01.jpg

„Je to úžasný pocit," radoval sa v cieli obhajca titulu, ktorý je zároveň tretím víťazom sezóny v troch súťažiach. „Ďakujem za podporu tímu aj rodine. Bola to jedna z najťažších rely v mojej kariére. Dala zabrať autu aj nám. Som naozaj poriadne vyčerpaný. Posledné dve eresky boli úplne nezvyčajné. Bolo ťažké držať tempo, no neriskovať. Skláňam sa pred našimi súpermi. Boli naozaj rýchli. Problémy sme mali všetci."

2acc05.jpg

Skúsený Katarčan Nasser Al-Attiyah vypadol z hry hneď v úvodnej rýchlostnej skúške druhej etapy, keď mu zhasol motor a musel reštartovať systém. Reštart trval viac, ako dve minúty a Nasser si mohol búchať prilbou o kapotu. Do čela išiel Portugalčan Bruno Magalhaes, hoci bol o takmer deväť sekúnd v ereske pomalší, ako rozbehnutý Kajto.

2acc06.jpg

Nahnevaný Al-Attiyah zatlačil na dvojke aj trojke, kde zajazdil najlepšie časy a udržal aspoň tretie miesto. V úvode druhej sekcie sa však vrátili rovnaké problémy, ako ráno a navyše pri prejazde k RS11 definitívne auto zlyhalo. Katarčan bude musieť vypiť asi veľa sponzorského okrídleného nápoja, aby predýchal stratu víťazstva.

2acc07.jpg

Kajetanowicz držal pozíciu už od RS10 a bezpečne si za sebou udržal dotieravého aj Portugalčana, ktorému sa problémy tiež nevyhli. Na tretie miesto sa však v závere etapy dokázal prepracovať Grzegorz Grzyb z bratislavského tímu Rufa Sport a potešil nielen Ľuba Klemana, ale aj fanúšikov na Slovensku. „Skúsili sme zatlačiť. Išli sme čisto a nevyrobili sme veľa chýb," bilancoval v cieli svoju jazdu Grzegorz. „Bola to veľmi náročná rely a som rád, že sme ju zvládli." Grzyb s Jakubom Wrobelom v poslednej ereske poskočili z piateho miesta rovno na pódium a zajazdili famózny záver súťaže, keď rýchlejší bol iba Kajto.

2acc03.jpg

Grzyb zapísal pekné body do „Európy" a určite ďalšie pridá v Rzeszowe a na Barumke, kam sa Rufa Sport chystá tiež. ERC však pokračuje už o dva týždne na Cypre, ktorý však termínom koliduje s Rally Hustopeče. Tá sa jazdí ako súčasť MSR a bratislavský tím z Grzybom, bojujúci o ďalší slovenský titul, na Morave nemôžu chýbať.

2acc08.jpg

Výsledky Rally Akropolis 2017
1. Kajetan Kajetanowicz (POL)/Jarek Baran (POL) Ford Fiesta R5 2m49.40.6s
2. Bruno Magalhães (PRT)/Hugo Magalhães (PRT) ŠKODA Fabia R5 +2m58.7s
3. Grzegorz Grzyb (POL)/Jakub Wróbel (POL) ŠKODA Fabia R5 +6m05.3s
4. Alexandros Tsouloftas (CYP)/Denis Giraudet (FRA) Citroën DS3 R5 +8m48.3s
5. Socratis Tsolakidis (GRC)/Haris Dimos (GRC) ŠKODA Fabia R5 +16m49.2s
6. Zelindo Melegari (ITA)/Maurizio Barone (ITA) Mitsubishi Lancer E9 +2m05.6s
7. Vassillis Drymoussis (GRC)/Panaylotis (GRC) Subaru Impreza STI +25m43.5s
8. Buǧra Banaz (TUR)/Burak Erdener (TUR) Ford Fiesta R2T +26m06.0s
9. Ümitcan Özdemir (TUR)/Butuhan Memişyazici (TUR) Ford Fiesta R2T +27m45.4s
10. Tibor Érdi Jr (HUN)/György Papp (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution X +30m11.2s
FIA ERC2: Zelindo Melegari (ITA)/Maurizio Barone (ITA) Mitsubishi Lancer E9
FIA ERC3: Buǧra Banaz (TUR)/Burak Erdener (TUR) Ford Fiesta R2T

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri