Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Bouffier na Portugalsku v Citroene DS3 R3T

Thursday, 28. 03. 2013 - 09:48, Zdenka Frývaldská   

Bouffier na Portugalsku v Citroene DS3 R3T

Koncom minulého roka predstavil Citroen pre začínajúcich jazdcov program Citroen Top Driver 2013. Jazdiť v ňom bude aj Bryan Bouffier.

 

Vladislav Maschl;dsc-3272.jpg

34-ročný Francúz Bryan Bouffier sa rozhodol súťažiť proti mladým začínajúcim jazdcom v programe Citroen Top Driver, ktorý je súčasťou šiestich podnikov WRC. Už na portugalskej rally usadne do Citroenu DS3 R3T, s ktorým bude čeliť svojim siedmim súperom na rovnakých vozidlách.

Vladislav Maschl;dsc-3207-1.jpg

Bryan jazdil v tomto roku už na Citroene DS3 WRC na Rallye Monte-Carlo, teda v svetovom šampionáte nie je žiadnym nováčikom. Je dokonca bývalým poľským i francúzskym šampiónom, pričom si v minulých rokoch odjazdil aj niekoľko vybraných podnikov bývalého seriálu IRC. Po vlastnom financovaní pretekov by však rád zabojoval o víťazstvo v Citroen Top Driver, čo by mu prinieslo prechod do kráľovskej divízie na plný úväzok. "Keďže je presne definované, čo víťaz tohto programu získa, je to pre mňa obrovská motivácia. Neboli by v tom totiž žiadne háčiky, nebolo by to nič neisté, neoficiálne, ale bolo by to šesť platených podnikov vo WRC 2 v budúcom roku. Všetci hovoria, že som veľký favorit a ja dúfam, že majú pravdu a chcem to dokázať. Neberiem však víťazstvo za samozrejmosť, je tam veľa talentovaných jazdcov, ktorí majú s týmto autom viac skúseností", povedal jazdec pre maxrally.com

Vladislav Maschl;dsc-4933.jpg

Na Vodafone Rally de Portugal odštartujú v Citroen Top Driver aj dvojnásobný britský šampión, Keith Cronin, Elenov chránenec Sebastien Chardonnet, bývalý účastník WRC Academy Alastair Fisher, Francúz Quentin Gilbert, Nemec Christian Riedemann, Talian Francesco Parli a Švajčiar Federico Della Casa.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri