Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas zatienil Hamiltona, vyhral v Soči

Sunday, 30. 04. 2017 - 15:34, Ľuboš Kašický   

Bottas zatienil Hamiltona, vyhral v Soči

Stosiedmym víťazom veľkej ceny F1 sa v Soči stáva Fín Valtteri Bottas, ktorý udržal za sebou obidva monoposty Ferrari. Hamilton skončil až štvrtý.


Podľa očakávania veľká cena Ruska v Soči veľké vzrušenie nepriniesla. Všetko sa rozhodlo v prvých zákrutách po štarte, keď Valtteri Bottas využil svoju tretiu pozíciu na štarte a do dlhej rovinky pred druhou zákrutou sa vyviezol za Vettelom. „Myslím si, že som odštartoval dobre," sumarizuje rozhodujúci moment pretekov Nemec. „Valtteri využil aerodynamický prúd za mnou a to mu pomohlo dostať sa dopredu. Pred druhou zákrutou bola dlhá rovinka a v nájazde do zákruty ma zatvoril. To rozhodlo. Zajazdil veľmi precízne hneď v úvode. Neurobil žiadnu chybu a nedal nám šancu."

pi03.jpg

Za touto dvojicou sa Hamilton snažil pretlačiť cez Kimiho Raikkonena, no nepodarilo sa a pozície sa zabetónovali až do cieľa. Nič na tom nezmenil ani výjazd bezpečnostného vozidla, ktoré reagovalo na kolíziu v druhej zákrute medzi Palmerom a Grosjeanom. Po reštarte do tretieho kola sa jazdilo na jednu zastávku (okrem troch pilotov z chvosta a neplánovanej zastávky Massu, ktorý musel meniť koleso).

me06-1.jpg

Preteky v Rusku ukázali, že rozdiel medzi Ferrari a Mercedesom je naozaj tesný a rozhodujú detaily. Hamilton sa na okruhu v Soči trápil sa pneumatikami, keď neustále strácal v treťom sektore. To sa ukázalo rozhodujúce a Angličan nebol schopný zareagovať na červené monoposty. Aj preto došiel štvrtý a náskok Vettela sa tým zvýšil na trinásť bodov.

me05-2.jpg

Redbully dnes len potvrdili, že musia úplne zmeniť koncepciu, pretože Verstappen jazdil kdesi medzi červeno-strieborným čelom a zvyškom štartového poľa. Jeho kolega Ricciardo musel predčasne odstúpiť pre poruchu bŕzd.

me02-2.jpg

Smutný príbeh pokračuje v McLarene, kde dnes Alonso nedokončil ani zahrievacie kolo a musel ešte pred štartom pešo do svojej garáže. Aj preto sa preteky skrátili o jedno kolo, keďže piloti museli absolvovať o jedno zahrievacie kolo navyše.

O dva týždne pokračuje F1 na okruhu v Barcelone, čím sa štartuje hlavná časť sezóny v Európe. Redbull sľubuje nové auto a Mercedes vraj tiež tvrdo maká na vylepšení. Počkajme si teda, ako sa rozdelia sily v Katalánsku, pretože toto už bude definitívne odhalenie celého potenciálu na túto sezónu.

r-results-52k-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri