Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas je horúcim favoritom Mercedesu, ale...

Wednesday, 14. 12. 2016 - 13:19, Ľuboš Kašický   

Bottas je horúcim favoritom Mercedesu, ale...

S Williamsom, ktorý používa motory Mercedes by sa továrenský tím dohodol, ale je tu ďalší problém.

Po vyhlásení Vettela, že z Ferrari neodíde a ujasnení si situácie okolo Alonsa, ktorý sa na možnosti prechodu skôr zabával, ako to myslel vážne (okolnosti nepustia), ostávajú hlavnými favoritmi Bottas a Wehrlein.

bo4.jpg

Fín je viac ako reálny, lebo má povesť budúcej hviezdy a zuby si brúsili už aj v Maranelle. Williams je navyše odberateľom motorov Mercedes a šanca dohodnúť sa s nimi je reálna. Navyše veď Wolff donedávna vlastnil aj akcie tímu. Lenže je tu problém.

bo5.jpg

Tým problémom je hlavný sponzor Martini, ktorý ma Bottasa upísaného na marketingové povinnosti. „Je to podobná situácia, akú som zažil ja, keď som mal byť tímovým kolegom Schumachera vo Ferrari v roku 1996, no Tyrrell využil túto klauzulu v zmluve a nepustil ma," pripomína Mika Salo, ktorého Ferrari nasadilo až v roku 1999, keď zaskakoval za Schumachera, ktorý si zlomil na Silverstone nohu.

bo3.jpg

Salo spomína aj podobnú situáciu s Räikkonenom v roku 2001, keď ho McLaren (za peniaze Mercedesu) musel vykúpiť zo Sauberu. 50-ročný Fín fandí Bottasovi, ale asi vie viacej, ako my, keď tvrdí, že práve zmienený problém môže zabrániť Bottasovi odísť z Williamsu.

Martini je italská značka a s Bottasom sa uvažovala presunúť do Ferrari. Táto alternatíva stále žije a hoci Frank Williams by nemal problém dohodnúť sa so svojim dodávateľom motorov, tak Martini môže všetko zotrieť zo stola.

bo2.jpg

Ak by však Bottas išiel do Mercedesu, tak Wehrlein by asi dostal jeho sedačku vo Williamse. Ak však Bottas ostane visieť v Grove, tak sa hra o Mercedes zasa natiahne. V hre už veľa hráčov nie je a Mercedes môže vytiahnuť kartu s ktorou nikto nepočíta. O slovo sa totiž hlási už aj Maldonado a lámať by sa naozaj nedal Massa. Šialené špekulácie? Neverte tomu! V F1 nikdy nič nie je dostatočne šialené.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri