Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

BMW je najrýchlejšie. Nesmie však chybovať

Monday, 14. 01. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

BMW je najrýchlejšie. Nesmie však chybovať

Tím BMW Andretti sa už pri premiérovom štarte v Rijáde tešil z víťazstva a nechýbalo veľa, aby v Maroku pridal hneď dabl.

 

Druhé preteky piatej sezóny Formuly E, ktorá je historický prvá, kedy formuly už nemusia meniť autá (batérie) počas pretekov, priniesli nečakanú drámu v závere. Po štarte sa síce dostal do čela poleman Sam Bird (Virgin), no výborne zo šiesteho miesta odštartoval Felix da Costa (BMW) a zaradil sa rýchlo na tretie miesto za Birda a tímového kolegu Alexa Simsa (BMW).

lofe05.jpg

Automobilka svoj prvý monopost BMW iFE18 pripravila výborne a jej piloti sa už po tretine pretekov ujali vedenia, aby sa okamžite začali sa súperom vzďaľovať. Od toho okamihu to bolo veľké BMW sólo a tím by sa radoval s dvojitého víťazstva, keby Sims desať minút pred koncom pretekov nezaútočil nemúdro na svojho kolegu. Obidva monoposty sa dostali do kontaktu a poškodený da Costa musel odstúpiť. Sims nakoniec skončil na štvrtom mieste.

lofe04.jpg

Do čela sa vďaka ambíciám Simsa dostal nečakane monopost tímu Mahindra Jérôma d´Ambrosia. Po reštarte zostalo síce do konca pretekov už iba jedno ostré kolo, no na Belgičana tvrdo dorážali obidva monoposty tímu Virgin, pilotované Birdom a Robinom Frijnsom. D´Ambrosio to však ustál a pre tím Mahindra priviezol už druhé víťazstvo v Maroku, keď vlani tu zvíťazil Rosenqvist.

lofe03.jpg

Vďaka víťazstvo d´Ambrosio (tretie v FE pre Belgičana) sa pilot tímu Mahindra dostal do čela priebežného poradie, kde vedie pred dvojicou Felix da Costa (BMW) a Jean-Eric Vergne (DS TECHEETAH).

race-resultsfe.jpg

Šampionát pokračuje tretím podujatím v závere januára v Chile a následne v polovici februára v Mexiku.

standingsfe.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri