Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Blamáž nového Q systému v F1 !!!

Sunday, 20. 03. 2016 - 09:00, Ľuboš Kašický   

Blamáž nového Q systému v F1 !!!

Krátko pred štartom sezóny niekto múdry vymyslel, že zdramatizujú kvalifikáciu novým Q systémom. No poriadne sa sekol!

Najprv sa špekulovalo, že to nestihnú s novým softwerom a systém uvedú až v Barcelone. Nakoniec to však stihli a všetci sme v očakávaní čumeli ako blázni, čo to zasa vymysleli. Vraj, aby to bolo strhujúcejšie, tak sa mali piloti postupne vyraďovať, až ostanú len najrýchlejší. Hm, na papieri by človek aj uveril, ale v praxi to bolo úplne inak.

pir-m2c5824-ham-q.jpg

Tímy logicky nejazdili po celý čas sekcie, ale odjazdili 2-3 kolá, zhodnotili situáciu a zaparkovali. Na trati ostali v Q1 tí pomalší v jalovej nádeji na lepší čas, no aj tí postupne opadávali ako hrušky. Stred poľa pozná presne svojej rozloženie a keď dosial svoj strop, tak sa ani nenamáhal pokračovať. Ak v predošlom systéme kvalifikačného formátu, ktorý fungoval od roku 2005, sa v závere vyrútilo do dramatickej bodky niekoľko kandidátov na pole position, tak teraz tak ostali dva opustene mercedesy, ktoré to nakoniec tiež vzdali predčasne. NUDA!

Po kvalifikácii všetci zhodne krútili hlavami a tímy si ešte ráno, pred GP Austrálie sadli, aby odsúhlasili návrh na zrušenie tohto impotentného kvalifikačného systému. Povedzme si však úprimne, že toto ešte musí odklepnúť aj Komisia F1 a tam to už také jednoduché nemusí byť. Veď ješiťáci z napuchnutej efjednotky si len veľmi ťažko priznávajú chyby. Počkajme si teda, ako bude tento Q-príbeh pokračovať v Bahrajne.

pir-a2c8476.jpg

Výsledky kvalifikácie:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Vettel (ferrari), 4. Raikkonen (ferrari), 5. Verstappen (toro rosso-ferrari), 6. Massa (williams-mercedes), 7. Sainz (toro rosso-ferrari), 8.Ricciardo (redbull-TAG heuer), 9. Perez (force india-mercedes), 10.Hulkenberg (force india-mercedes), ...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri