Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Bérešovci s podporou L Racingu na VI. Star Rally Historik v Zlíne

Friday, 30. 08. 2013 - 03:20, Miroslav Majláth   

Bérešovci s podporou L Racingu na VI. Star Rally Historik v Zlíne

Otec a syn Bérešovci reprezentujúci slovenský L Racing Team sa počas nadchádzajúcej Barum Rally Zlín zúčastnia VI. Star Rally Historik. Samozrejme ich spoločníkmi na trati budú vozidlá Audi Quattro.


Jozef Pisch;1t1u5902-2.jpg

Star Rally Historik sa už po šiesty krát stane neoddeliteľnou súčasťou svetoznámej Barum Rally Zlín. Od tohto roku sa však menia predpisy pre túto súťaž. Stalo sa tak z dôvodu, že jej samotní účastníci žiadali o meranie času. Až doposiaľ totiž táto súťaž bola iba ako demonštratívna jazda, ktorej víťaza volila vopred stanovená komisia. Od tohto roku sa však súťažiaci rozdelia na dve skupiny, pričom jedna ostáva podľa starých predpisov ako demonštratívna jazda legiend, ktorej sa môžu zúčastniť historické súťažné vozidlá, alebo ich repliky vyrobené do roku 1995. Pre nich je pripravená jediná rýchlostná skúška a tou je mestký okruh v Zlíne. V druhej skupine, s meraním času sa zúčastnia vozidlá s platným preukazom HTP a homologáciou, ktoré musia zodpovedať súčasným predpisom. Táto skupina vozidiel musí absolvovať trať, ktorú organizátor pripravil pre skupinu historických vozidiel a jej posádky šesticu rýchlostných skúšok.

Jozef Pisch;1t1u2363-2.jpg

Obaja Bérešovci sa divákom predstavia v prvej spomínanej skupine, čiže demonštratívnej jazde legiend. Otec, Jozef Béreš starší sa divákom predstaví s vozidlom Audi Quttro Coupé: „Mohol som ísť aj do skupiny s meraním času, ja som si však povedal, že radšej urobím radosť divákom v rámci demonštratívnej jazdy. Tu sa čas nebude merať a tak si môžem dovoliť kopu šmykov, pekných prejazdov, či vytáčaní kolečiek. Jednoducho mi väčšiu radosť urobí pobaviť divákov, ako sa naháňať a stresovať s časomierou."

reklamni-partneri-l-racing.jpg

Ďodi, čiže Jozef Béreš mladší zase poteší divákov v spolupráci s vozidlom Audi Sport Quattro S1: „Ja som zaradený do skupiny rovnakej skupiny ako otec z dôvodu, že s S1-kou medzi meranými ísť nemôžem. Som však rád, že som tu a budem sa snažiť divákom urobiť čo najlepšie divadlo, kvôli ktorému som S1-ku pre tento prípad aj trochu upravil. Teraz je z nej iba zadokolka, jazdí to neskutočne a už sa neviem dočkať, kedy sa predstavím divákom. V Zlíne je vždy neskutočná atmosféra a viem, že sa na nás oboch už diváci tešia."

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri