Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Barcelona zrušená z technických dôvodov

Monday, 14. 05. 2012 - 13:00, Daniel Mandzi   

Barcelona zrušená z technických dôvodov

Veľmi jednoduchým oznamom o zrušení nedeľňajšieho preteku seriálu Porsche Mobil1 Supercup z technických dôvodov - boli s konečnou platnosťou riaditeľstvom pretekov tretie preteky sezóny zastavené. Oznam sa objavil  krátko pred štartom na obrazovkách Eurosportu pri zábere na prázdny rošt a až z nasledujúceho telefonátu Štefana Rosinu sme sa dozvedeli  základný problém: na viacerých vozidlách zistili technickí komisári pred štartom deformácie a trhliny na diskoch kolies - čo by mohli viesť k možným nehodám pri extrémnych zaťaženiach počas preteku.

rosina-6.jpg

„ Nám jazdcom je ťažko komentovať toto rozhodnutie, určite je v náš prospech. Riziko pretekov bez problémov akceptujeme už iba tým, že tieto preteky jazdíme - no nemá byť nezmyselné a takýmito dôkladnými kontrolami sa má predchádzať jeho zbytočnému zvyšovaniu. Dodávateľ diskov si bude musieť tieto veci vydiskutovať so zástupcami značky Porsche - nebude to debata jednoduchá, ale to je už mimo nás jazdcov" - komentoval situáciu v Barcelone Štefan Rosina. V zásade sa s podobnými názormi prezentovali v rôznych médiách aj ostatní jazdci a zástupcovia jednotlivých tímov a podľa vyjadrení by do nasledujúcich pretekov o dva týždne v Monacu, mali byť veci jasné a v poriadku. Ďalší takýto problém a predovšetkým v najbližších a jedných z najprestížnejších  pretekoch sezóny, by už značka Porsche tak jednoducho nestrávila. Situáciu budeme pozorne sledovať a v prípade akýchkoľvek nových informácií sa o ne s Vami radi podelíme.  

Dušan Koblišek, PR&Comm MatadorGroup



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri