Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Autotechna Racing Team v Ožďanoch bodoval

Thursday, 08. 05. 2014 - 20:00, Zdenka Frývaldská   

Autotechna Racing Team v Ožďanoch bodoval

Jaro Baránek a Tomáš Mády z Autotechna Racing Teamu predviedli na Oždianskych serpentínach skvelé výsledky. Obaja si okrem pohárov odniesli domov aj nemalú nádielku bodov.

 

img-2126.jpg

Majstrovstvá Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu sa po týždňovej prestávke presunuli z rakúskych Rechbergrennen na domácu trať do Oždian. Kvôli kolízii termínu s Rally Prešov, odštartovala na pretekoch len necelá štyridsiatka jazdcov, no o krízové momenty nebola núdza.

img-2322.jpg

Obrovskému záujmu divákov sa aj tentoraz tešilo Ferrari Dino 308 GT4, na ktorom štartoval Jaro Baránek. Medzi historikmi sa zišla celkom pekná konkurencia, no Jaro nenechal nič na náhodu a v sobotu dokázal aj napriek neustálym zmenám počasia vyhrať obe tréningové i súťažné jazdy. Ani on sa však v daždi neobišiel bez problémov, keď ho nedobrzdenie do retardéra stálo spätné zrkadlo. Nič to nezmenilo na tom, že jazdec Autotechna Racing Teamu si odniesol víťazstvo a plný počet bodov.

img-1835.jpg

Druhý súťažný deň bol úplne iný. Okrem toho, že celý deň svietilo slnko, do kategórie historikov pribudol Jarovi jeden veľký súper a to Ján Lipták na Toyote Celica ST165. Navyše suchá trať lepšie „sedela" aj Františkovi Kmeťovi na jeho formulke Metalex MTX 1-03. Práve táto trojica viedla najväčšia súboje a svoje pozície si v každej jazde menila. V záverečnej klasifikácii patrilo Jarovi napokon tretie miesto.

Tibor Szabosi;h7p3706.jpg

Za Autotechna Racing Team sa opäť predstavil aj Tomáš Mády so svojím dieslovým vozidlom Kia Cee´d. Počas celého víkendu bojoval s technickými problémami, no napriek tomu sa postavil aj na stupne víťazov, keď si vo svojej triede E1-2000 odniesol dvakrát tretie miesto. Tomáš je kvôli problémom s motorom nútený vynechať kopec v Zaluzi, no už koncom mesiaca máj by nemal chýbať na Moris Cup Jahodná.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri