Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Auto Show Slovakia Ring uzavrela sezónu 2012 - pridané kompletné výsledky

Wednesday, 28. 11. 2012 - 10:23, Daniel Mandzi   

Auto Show Slovakia Ring uzavrela sezónu 2012 - pridané kompletné výsledky

Posledným podujatím tohtoročnej sezóny automobilových športov na Slovensku, ale aj v Čechách, sa stala Auto Show Slovakia Ring. Jej popularita medzi jazdcami aj divákmi každoročne rastie a tentokrát navštívilo Slovakia Ring vyše päťdesiat súťažných posádok.

Marián Bazala;stretnutie-772.jpg

Šestica vozidiel najvyššej špecifikácie WRC, ale aj pätica najnovších S2000, množstvo štvorkoliek a iných vozidiel zabávali v sobotu 24. novembra divákov na našom prvom permanentom okruhu pri Orechovej Potôni, len pár kilometrov od Bratislavy. Zo zatiahnutej oblohy napokon nepršalo a teplota sa dokonca vyšplhala na 9 stupňov Celzia.

Marián Bazala;stretnutie-1908.jpg

Štartovalo sa už o ôsmej ráno a podujatie končilo podvečer vyhlásením víťazov. Posádky medzitým absolvovali šesť rýchlostných skúšok (tri trasy po dvakrát), z ktorých najdlhšia merala 10,1 km. Práve kombinácie rýchlostnej dráhy a obslužných komunikácií okolo trate tvoria zaujímavé, rýchle, ale aj kľukaté a technicky náročné skúšky. Jazdci zabávali divákov aj rýchlymi otočkami na ručnej brzde. Medzi štartujúcimi nechýbali mená ako Grzegorz Grzyb - majster Slovenska v rely, Václav Pech - niekoľkonásobný majster Česka v rely, legendárny Igor Drotár s Vladom Banócim a nechýbal ani veľký fanúšik tohto športu Štefan Rosina - za volantom Škody Octavie WRC.

Marián Bazala;stretnutie-1205.jpg

Víťazom tohtoročnej Auto Show Slovakia Ring sa s celkovým časom 30 min. 07,58 s stal český pretekár Tomáš Kostka (RUFA SPORT TEAM, Škoda Fabia S2000), známy predovšetkým z okruhových pretekov na vozidle DTM. Druhé miesto sa ušlo Romanovi Odložilíkovi (TRT CZECH RALLY SPORT, Škoda Fabia S2000) s časom 30 min. 39,19 s. Posledné pódiové umiestnenie šlo Václavovi Pechovi (A Team, Škoda Fabia S2000) s konečným časom 30 min. 43,34 s. Špeciálnu pozornosť si zaslúžil Igor Drotár, ktorý si prevzal trofej Fair Play za pomoc pri záchrane Tomáša „Srnky" Ondreja a spolujazdca Adama Gömöriho po ich tvrdej havárii na nedávnej košickej rely. Auto Show Slovakia Ring uzavrela bohatú športovú sezónu tohto jedinečného motoristického areálu.

Marián Bazala;stretnutie-300.jpg

Celkové výsledky a viac informácií o podujatí nájdete na www.slovakiaring.sk v sekcií Podujatia.

Marián Bazala;stretnutie-554.jpg

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb a wellness so saunami a bazénom.

***

Tibor Szabosi;67c0909-3.jpg

Výsledková listina Auto Show 2012 - komplet RS



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri