Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Auto Show Slovakia Ring 2013 prepisoval históriu

Wednesday, 13. 11. 2013 - 11:05, Public relations

Auto Show Slovakia Ring 2013 prepisoval históriu

Slovakia Ring, 12. november 2013 - Posledné podujatie tohtoročnej sezóny, 4. ročník Auto Show Slovakia Ring 2013 sa opäť zapísal do histórie neopakovateľnými momentmi. Prvým je historicky najvyšší počet štartujúcich, ďalším predstavenie trojice špičkových rally vozidiel. Ak k tomu pripočítame jazdcov zvučných mien, vrátane množstva tohtoročných majstrov, máme za sebou podujatie, ktoré urobilo prekrásnu bodku za tohtoročnou pretekárskou sezónou.

Jozef Pisch;1t1u5199-4.jpg

Jedinečnosť podujatia navyše podfarbuje aj fakt, že organizátorom sa podarilo celú súťažnú trať postaviť priamo v areáli jediného profesionálneho pretekárskeho okruhu, pričom diváci mali možnosť sledovať prejazdy súťažných vozidiel z bezpečia krytej tribúny. A veru sledovať skutočne bolo čo, veď v rámci tohtoročnej Auto Show sa na Slovakia Ringu predstavila elita zo sveta slovenskej, českej, či maďarskej rally špičky, ale aj jazdcami pochádzajúcimi z disciplín pretekov automobilov do vrchu, na okruhu, či z cross country rally. Samozrejme tento nevšedný zážitok si nedala ujsť ani početná divácka kulisa, ktorá takmer do posledného miesta zaplnila hlavnú tribúnu Slovakia Ringu.

Jozef Pisch;1t1u8840-6.jpg

Napriek faktu, že podujatie už svojim názvom avizovalo show, na trati to vyzeralo tak, ako keby jazdci bojovali o majstrovské body. Poriadne „zamotaná", technicky náročná trať s neustále sa meniacim tempom a povrchom dokázala v mnohých prípadoch jazdcov poriadne prekvapiť. Navyše, po prvý raz v doterajšej histórii zažila Auto Show aj dážď, ktorý sa rovnako podpísal pod množstvo drobných deformácií karosérií, prekrásnych prejazdov dverami dopredu, ale aj adrenalínových súbojov.

Jozef Pisch;1t1u8952-8.jpg

Auto Show Slovakia Ring 2013 v rámci svojho štvrtého ročníku dokázala, že aj v bezpečí pretekárskeho areálu sa dajú pripraviť preteky, ktoré poriadne pohladkajú dušu priaznivcov automobilového športu. Nástrahy už spomínanej trate pritom najlepšie zvládol vlaňajší víťaz Auto Show, Tomáš Kostka, reprezentujúci slovenský RUFA Šport Team na vozidle Ford Fiesta WRC. Druhá priečka absolútneho poradia patrila L Racing Teamu a jeho jazdcovi Jozefovi Bérešovi na Subaru Impreza R4 a tretie opäť RUFA Šport Teamu s Grzegororzom Grzybom na Forde Fiesta R5.

Tibor Szabosi;gh7p9298-2.jpg

Oceňovaním trojice najlepších jazdcov v absolútnom poradí však tohtoročná Auto Show Slovakia Ring zďaleka neskončila, samozrejme ocenení boli aj najrýchlejší jazdci v jednotlivých triedach, pričom organizátorské „vďaka" patrí všetkým zúčastneným.

Tibor Szabosi;gh7p0349-1.jpg

Práve ukončený 4.ročník Auto Show Slovakia Ring 2013 dokázal, že toto posezónne podujatie si už našlo svoje pevné miesto v kalendári Slovenskej asociácie motoristického športu a už teraz sa tešíme, že sa na budúcom, jubilejnom 5.ročníku Auto Show Slovakia Ring 2014, určite všetci opäť stretneme.

Slovakia Ring, Miroslav Majláth

Jozef Pisch;1t1u8944-9.jpg

Okruh Slovakia Ring / Areál Slovakia Ring
Slovakia Ring je profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

Komplex Slovakia Ring v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road jazdu a užiť si relax v hoteli. Okruh Slovakia Ring so špičkovými parametrami patrí medzi najkvalitnejšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

 

Poznámka prevádzkovateľa portálu: Ku korerciám v príspevkoch pod článkom pristupujeme len v ojedinelých prípadoch. Keďže sa ale diskusia začala uberať mimo témy a rozhodne nepomáha zvýšeniu popularity motoršportu, o ktorú nám ide, tak sme sa rozhodli diskusiu uzavrieť.



Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri