Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Atkinson potvrdený ako druhý jazdec v Hyundai na Rally Mexico

Wednesday, 29. 01. 2014 - 08:56, Zdenka Frývaldská   

Atkinson potvrdený ako druhý jazdec v Hyundai na Rally Mexico

Hyundai Shell World Rally Team potvrdil Chrisa Atkinsona ako druhého jazdca na Rally Mexico. Austrálčana bude navigovať Stéphane Prévot.

 

787159-i20wrc-a-2.jpg

34-ročný Christopher Atkinson bude na treťom podniku WRC 2013 jazdiť v Hyundai i20 WRC. Austrálčan sa po testovaní tohto vozidla posadí za jeho volant na ostro na Rally Mexico, kde bude so spolujazdcom Stéphanom Prévotom tvoriť tímovú dvojku. Atkinson štartoval na tejto rally už šesťkrát a v roku 2008 na nej dosiahol aj svoj životný úspech, skvelé 2. miesto. Táto súťaž je však veľmi náročná, čo potvrdil aj sám jazdec: "Som veľmi rád, že som sa mohol zapojiť do testovania vozidla Hyundai i20 WRC a je naozaj fantastické, že dostanem šancu aj súťažnej trati. V Mexiku som dosiahol niekoľko skvelých výsledkov a mám na túto rally veľmi dobré spomienky. Pre nové vozidlo to bude zároveň prvý ostrý test na šotoline, takže sám som zvedavý, ako zabojujeme. Celý tím sa na túto sezónu tvrdo pripravoval, a tak verím, že im donesiem aj dobrý výsledok."

791824-4-prevot-atkinson-2.jpg

K štartu Atkinsona sa vyjadril aj šéf tímu Hyundai, Michel Nandan: "Chris bol pri testovaní vozidla veľkým prínosom a určite si zaslúži byť súčasťou tímu aj tento rok. Po Rallye Monte-Carlo sme premýšľali, kto by bol najlepším adeptom na miesto tímovej dvojky a voľba padla na Chrisa. V minulom roku nás ohromil svojou rýchlosťou, a tak veríme, že jeho štart a spätná väzba nám pomôžu k ďalšiemu rozvoju auta".

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri