Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Argentínska rely začne deliť zrno od pliev

Saturday, 22. 04. 2017 - 08:00, Ľuboš Kašický   

Argentínska rely začne deliť zrno od pliev

Presne počas víkendu, kedy sa u nás jazdí prešovská rely je v Argentíne na programe piaty podnik trinásťdielneho seriálu majstrovstiev sveta v rely.

Táto Juhoamerická krajina je známa svojim horúcim temperamentom a vášňou k automobilovému športu, ktorú organizátori neraz vôbec nezvládajú. Uvidíme ako sa im to podarí tentoraz. Pre posádky v okolí Cordoby pripravili 18 rýchlostných skúšok, ktoré merajú spolu 358 km. Celkovo trať súťaže meria 1415 kilometrov, pričom na prejazdoch posádky najazdia „príjemných" 1060 km. Tradične sa jazdí na poriadne prašnej šotoline, no v kontraste s tradičnými úsekmi si posádky v nedeľu vyskúšajú aj úzke cestičky v pohorí Traslasierra. Chýbať rozhodne nebudú prejazdy brodmi a ktovie, či si aj počasie nezaplače a „nespríjemní" eresky.

Copyright manufacturer;2017mexico-sv-337.jpg

Začína sa už vo štvrtok večer krátkym prológom RS v Cordobe. Prvá etapa potom pokračuje v piatok osmičkou rýchlostných skúšok (142 km) na prašných cestách údolia Santa Rose de Calamuchita. V sobotu organizátori pripravili šesť eresiek, no ešte dlhších, ako v piatok (160 km). Pôjde sa severozápadne od Cordoby, v údolí Punilla. Víťazov spoznáme po 55 kilometroch nedeľňajšej záverečnej etapy na spomínaných úsekoch úzkych ciest pohoria Traslasierra, kde nemôže chýbať tradičná ereska El Condor. Tá sa pôjde hneď dvakrát.

Copyright manufacturer;av2017003204.jpg

Po víťazstve na Korzike si viacej verí Hyundai, no netreba zabúdať na Citroen, ktorý doma sklamal a stratil ďalšie body. Ogier by mal držať svoju úroveň a určite s ním treba počítať na pódiu, ktoré mu udrží priebežné vedenie. Nuž a uvidíme, ako sa uvedie Toyota. Tá by tiež nemusela byť bez šanci.

Copyright manufacturer;al2017003179-ogier.jpg

Do MS sa konečne vracia Mads Ostberg, ktorý zatiaľ štartoval iba vo Švédsku a potom, kvôli narodeniu prvého dieťaťa, vynechal nejaké štarty. Tentoraz v Argentíne sedí v kokpite M-Sportu. Vo WRC2 Škoda nasadzuje Tidemanda, ktorý vedie priebežne s Mikkelsenom. Andreas však mieri stále do kokpitu WRC a tak český tím vsádza na Švéda. Už tradične v Argentíne štartová listina nie je veľká a prihlásených je iba 26 posádok. Argentínskou šotolinou sa začína séria piatich šotolinových súťaží, ktoré už definitívne naznačia, kto len robil svaly a kto má na titul.

Copyright manufacturer;tgr-0128.jpg

Z ďalších zaujímavých informácii treba dopovedať, že servis park zostáva aj tento rok vo Villa Carlos Paz. Časový rozdiel oproti nám je - 5 hodín a tak víťazov budeme vedieť až v nedeľu večer.

Itinerár argentínskej rely 2017

štartová listina argentínskej rely 2017

mapa argentínskej rely 2017

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri