Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava v Sepangu na 8. mieste

Sunday, 24. 01. 2016 - 22:22, Public relations   

ARC Bratislava v Sepangu na 8. mieste

Jediný slovenský tím v Ázijskej Le Mans Sérii má za sebou premiérovú účasť v celom šampionáte, keď v posledných pretekoch v malajskom Sepangu skončil na 8. mieste. Po dobrom štarte sa v poradí prvý pilot Audi R8 GT3 LMS Miroslav Konôpka dostal hneď v úvodnom kole z 9. miesta na miesto 7., ale tím nakoniec túto pozíciu neudržal a skončil ôsmy. 

img-9872.jpg

„Možno sme po tých voľných tréningoch čakali viacej, ale tá konkurencia je tu tak silná, že je to asi maximum, na čo sme mali. V triede GT sú samí profesionáli a naše už takmer trojročné auto tiež nie je najmladšie, ale na druhej strane sa zas nemáme za čo hanbiť," zhodnotil po pretekoch jeden z pilotov a šéf tímu ARC Bratislava Miroslav Konôpka. Spolu s ním jazdili za ARC domáci jazdci Fairus Fauzy a Mohammed Afiq Yazid. V poradí štvrté preteky ázijskej Le Mans série boli pravdepodobne posledné aj pre Audi R8 GT3 LMS, tím by mal už čoskoro presedlať na nový model Lamborghini Huracán, prípadne vyskúšať si aj inú triedu. „Máme tento projekt - dostať sa ako prvý slovenský tím na legendárnu Le Mans - naplánovaný na 3 roky, takže sme nazbierali množstvo skúseností a ideme ďalej," povedal Konôpka. Počas celých pretekov fungoval tím ARC Bratislava ako hodinky, obe plánované zastávky na prezutie, dotankovanie a výmenu pilotov zvládli bez zbytočného zaváhania, no súperi takisto neurobili žiadnu chybu a tak sa poradie počas pretekov veľmi nemenilo. 

img-9911.jpg

„Dostať sa na Le Mans nie je ako dostať sa na Dakar alebo Porsche Supercup - teda zaplatiť štartovné a ísť. Tu je ťažká kvalifikácia, ale my sa určite nevzdávame," dodal 54-ročný Miro Konôpka. Tím ARC Bratislava má teraz pred sebou európsku Le Mans sériu, na ktorej sa opäť pokúsi kvalifikovať, no už s novým autom.

img-9889.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri