Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava tento víkend v Laguna Seca

Saturday, 30. 03. 2019 - 13:05, Public relations   

ARC Bratislava tento víkend v Laguna Seca

Pretekársky tím ARC Bratislava sa tento víkend opäť zapíše do histórie slovenského motoršportu. Ako prvý tím spod Tatier bude štartovať na legendárnom americkom okruhu Laguna Seca v Kalifornii. Nádherný okruh Weather Tech Raceway Laguna Seca hostí 2. kolo medzinárodného seriálu Intercontinental GT Challenge powered by Pirelli a náš pretekár Miro Konôpka so svojím tímom ARC Bratislava pri tom nebudú chýbať.

bc1e0445-337c-4f70-91b7-6b7838179754.jpeg

Na Lamborghini Huracán Super Trofeo v typických žltých farbách budú reprezentovať Slovensko v 8-hodinových pretekoch na krásnej 3602-metrovej náročnej trati. Pre milovníkov motoršportu je tento okruh známy najmä vďaka mýtickej zákrute Vývrtka (Corksrew), pričom tento názov sa často používa aj ako synonymum pre celý okruh. Jeho prevýšenie je 91 metrov, pričom tri štvrtiny dĺžky sa stúpa a cez Vývrtku sa potom prudko klesá do priestoru cieľa a boxov.

007ccd09-5b21-4896-a2f8-7f6887ca1643.jpeg

Tím ARC Bratislava postavil do osemhodinovky posádku Miro Konôpka - Andrzej Lewandowski (POL) - Zdeno Mikuláško. Mladší z dvojice jazdcov zo Slovenska mal v tréningu malý incident na trati, no šikovní mechanici slovenského tímu auto bez problémov opravili a pripravili na dnešnú predkvalifikáciu. V sobotu je na programe kvalifikácia, keď každý z jazdcov bude mať 15 minút na zajazdenie času a nasledovať bude rozstrel o pole position pre 15 najrýchlejších automobilov.

Preteky California 8 hours sa začínajú v nedeľu ráno miestneho času, no pre slovenských fanúšikov v nedeľu o 18:15. Priamy prenos je možné sledovať na Motorsport TV.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri