Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava po testoch série Blancpain

Saturday, 24. 03. 2012 - 09:40, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava po testoch série Blancpain

Náročná sezóna slovenského tímu ARC Bratislava sa už rozbehla naplno. V tomto týždni (20.-21.3.2012) absolvoval Miro Konôpka so svojimi kolegami povinné testovanie na okruhu Paul Ricard HTTT na juhu Francúzska. Organizátor tohto seriálu a dlhoročný promotér pretekov FIA GT Stephan Ratel v predsezónnom príhovore povedal, že za 20 rokov pôsobenia v motošporte ešte nezažil takú silnú sériu a taký enormný záujem o miesto na štarte, ako je o tohtoročný Blancpain.

paulricard-6.jpg

Už dva mesiace pred štartom prvých pretekov bolo 55 členné štartové pole úplne obsadené a viac ako 20 áut je ešte na čakacej listine. Už prvé testy ukázali, že konkurencia bude mimoriadne silná a preteky vyrovnané. ARC Bratislava s jazdeckou trojicou Miro Konôpka, Zdenko Mikuláško a Stefano Crotti (ITA) sa umiestnilo s Porsche 997 GT3R na 27. mieste v celkovom poradí, v triede Pro-Am mu patrila 20. priečka. Štofi Rosina na Lamborghini tímu Reiter Engineering bol 22., keď testoval na pneumatikách Yokohama, ktoré sú povinné v seriáli ADAC GT Masters.

Miro Konôpka bol po testoch spokojný: „V Paul Ricard sme sa zoznamovali hlavne s novým autom, a tiež s traťou, keďže Zdeno a Stefano tu ešte nikdy neštartovali. Väčšinu testov sme absolvovali na starých pneumatikách a nový set sme použili len raz. 27. miesto v 45 člennom poli je z nášho pohľadu celkom slušným výsledkom, reálne by sme sa chceli pohybovať okolo 20-teho miesta, čo by sme považovali za solídne umiestnenie. Podľa očakávania najrýchlejší čas zajazdil Zdeno, Stefano je zatiaľ trochu pomalší, ale v priebehu testov sa zrýchľoval."

Na okruhu Paul Ricard sa pôjde 3. kolo tejto série na prelome júna a júla. Zdenkovi Mikuláškovi išlo najmä o spoznávanie nového okruhu: „Na nových gumách som absolvoval len 2 rýchle kolá, čo je v porovnaní s inými jazdcami skutočne málo. Myslím, že ešte dokážem zrýchliť, niekde do prvej dvadsiatky. Po prvých pretekoch v Monze budeme určite múdrejší.

paulricard-7.jpg

Z Provensálska sa ARC Bratislava presunul priamo do Monzy, kde sa s druhým vozidlom Porsche 997 GT3 Cup počas tohto víkendu predstaví v ouvertúre talianskeho vytrvalostného šampionátu Endurance Champions Cup (ECC). Samozrejme, ide najmä o to, aby sa jazdci zžili s traťou, na ktorej v polovici apríla vypukne skvele obsadený seriál Blancpain Endurance. A Miro Konôpka a ARC Bratislava bude pri tom.

Kalendár Blancpain Endurance Series 2012:

1 |13. -- 15. Apríl - Monza, Taliansko

2 | 2. - 3. Jún - Silverstone, Veľká Británia

3 | 29.Jún - 1. Júl - Paul Ricard, France

 4 | 25. - 29. Júl - Total 24 Hours of Spa, Belgicko

5 | 22. - 23. September - Nürbürgring, Nemecko

6 | 13. - 14. Október - Navarra, Španielsko



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri