Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava po kvalifikácii v SPA

Saturday, 28. 07. 2012 - 08:00, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava po kvalifikácii v SPA

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava v zostave jazdcov Miroslav Konôpka, Zdeno Mikuláško, Stefano Crotti (ITA) a Christoff Corten (BEL) je jediným stredoeurópskym zástupcom na slávnom belgickom okruhu Spa-Francorchamps, kde sa zo soboty na nedeľu uskutočnia najnáročnejšie a najpopulárnejšie vytrvalostné preteky GT vozidiel. Samotná 24-hodinovka sa začne v sobotu o 16:00. Na fantastickom, nádhernom a náročnom okruhu Spa to bude poriadna skúška techniky i celého tímu ARC Bratislava. Miro Konôpka tu už štartoval dvakrát: „Náročnosť takýchto pretekov je fanúšikom motošportu zrejmá a snáď našu snahu pripomínať Slovensko na mape v zahraničí v jednej z najprestížnejších sérií oceňuje aj širšia verejnosť. V sérii Blancpain endurance sme zažili asi kvalitou najvyrovnanejšie štartové pole za celú dobu pôsobenia klubu ARC Bratislava. Konkurencia je tu až neuveriteľne veľká...

Petr Frýba;fryb5799.jpg

Vo štvrtok sme nemali príliš veľa šťastia počas tréningov, a ani počas prvej kvalifikácie, keď sme po problémoch so zlomenou polosou dostali ešte aj penalizáciu stop and go do pretekov za skracovanie trate v predkvalifikácii, čo sa nám zdalo ako dosť neadekvátny trest zo strany športových komisárov. Chvíľu sme sa pokúšali bojovať, ale ani my ani naši „kolegovia" z tímu Marc VDS s rovnakým trestom sme neboli s našim odvolaním úspešní." Penalizovaný bol Zdeno Mikuláško, ktorý skúšal posunúť brzdné body: „Trest za vybočenie z trate v predkvalifikácii je ozaj rarita, ale čo už, nič s tým nenarobíme. Po všetkých problémoch budeme štartovať štartovať až z 58.miesta, ale dúfame, že sme si smolu už vyčerpali a po štarte sa nás už bude držať len šťastie."

Petr Frýba;fryb5237.jpg

Krásnou tradíciou 24-hodinoviek v SPA-FRANCRCHAMPS je „Car parade to Spa". Cesta do centra Spa je zážitkom pre tímy aj fanúšikov, ktorí majú vtedy možnosť vidieť pretekárske autá z bezprostrednej blízkosti a v netradičnom prostredí. Jazda ma dĺžku asi 10 km z okruhu do centra krásneho mestečka Spa. Na túto šou sa prídu vždy pozrieť tisíce ľudí v neuveriteľne dobrej nálade, v centre mesta majú možnosť dostať podpisy na karty a plagáty, prehodiť par viet s pilotmi. V Belgicku je motošport skutočne obľúbený.

Petr Frýba;fryb5923.jpg

Priamy prenos z pretekov Total 24h Spa 2012 si môžete pozrieť na oficiálnej stránke seriálu BES www.blancpain-endurance-series.com alebo na českom kanáli Sport 5.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri