Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava na Sepangu na 8. mieste

Sunday, 08. 11. 2015 - 12:26, Public relations   

ARC Bratislava na Sepangu na 8. mieste

V 2. kole pretekov Ázijskej Le Mans Série skončil pretekársky tím ARC Bratislava so slovenským reprezentantom Mirom Konôpkom a Malajzijčanom Fairuzom Fauzym na 8. mieste. Po 4. priečke na okruhu Fudži v Japonsku tak aj v Malajzii získala slovenská stajňa body do celkového poradia, v ktorom jej so 16 bodmi patrí 6. miesto.

mae-2474.jpg

Do trojhodinových pretekov odštartoval Miro Konôpka z 8. miesta, keďže tím prišiel o všetky časy z kvalifikácii pre porušenie pravidla o parc fermé. Hneď po štarte sa však dokázal prepracovať o pozíciu vyššie a postupne dostal slovenské Audi R8 GT3 na 5. miesto. Keďže sa za volantom vozidla s číslom 7 striedal len s Fauzym, stratégia musela rátať s minimálne troma zastávkami v boxe (dve na tankovanie, jedna na výmenu jazdca v polovici pretekov). Nevýhoda jednej zastávky navyše sa prejavila aj v celkovom umiestnení, navyše slovenskí mechanici pri výmene pneumatík v polovici pretekov pochybili a Fairuz Fauzy sa musel po kole vrátiť späť do boxov. Stratili sme tak celé jedno kolo. V cieli napokon patrilo tímu ARC Bratislava 8. miesto.

mae-2655.jpg

Miro Konôpka nemohol byť spokojný: „Nemalo by sa stávať, že precestujeme polovicu sveta a skončíme takto zle. V tejto konkurencii profesionálnych tímov a jazdcov sa chyby neodpúšťajú. My sme ich urobili niekoľko, počnúc kvalifikáciou, v pretekoch nás zabrzdila nedotiahnutá matica kolesa a tiež zlé nastavenie podvozku. V ďalšom kole sa musíme takýchto zbytočností vyvarovať, treba prehodnotiť stratégiu aj jazdeckú zostavu," zhodnotil Miro Konôpka.

mae-2726.jpg

Ďalšie preteky ALMS sa pôjdu na začiatku januára 2016 na novom okruhu Buriram v Thajsku. Všetky dôležité informácie nájdete na internetových stránkach asianlemansseries.com, arcbratislava.sk a tiež na FB stránke ARC Bratislava.  

mae-2978.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri