Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava dominoval na Hungaroringu

Tuesday, 01. 05. 2012 - 11:23, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava dominoval na Hungaroringu

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava ovládol prvé podujatie medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov na okruhu, ktoré sa započítavali aj do hodnotenia Trofeje FIA Zóny Strednej Európy. Na maďarskom okruhu Hungaroring pri Budapešti štartovali jazdci Miro Konôpka, Matej Konôpka a Andrej Studenič a v tvrdej konkurencii stredoeurópskeho regiónu získali ďalšie vavríny: Miro Konôpka vyhral prvý šprint sezóny pred Štefanom Rosinom. Na stupne víťazov sa k nim postavil Matej Konôpka na Porsche 997 GT3 Cup po jazdcovi Supercupu Seanovi Edwardsovi. Miro Konôpka predstavil divákom i konkurentom svoje nové Porsche 997 GT3R, s ktorým štartuje vo vytrvalostnej sérii Blancpain Endurance .

Petr Frýba;fryb0700.jpg

V druhom šprinte však Miro Konôpka musel odstúpiť pre poruchu chladenia. „Nechcel som riskovať poškodenie motora," hovoril po pretekoch 50-ročný Miro Konôpka, „toto auto je predsa len prioritne určené pre trojhodinovky Blancpain. Nemalo by cenu zničiť ho tu hneď na začiatku sezóny." Radosť tímu ARC Bratislava tak spravil aspoň Maťo Konôpka, ktorý skončil na 2. mieste za BMW Alpina víťazného Maďara Atillu Bártu, ktorý však jazdí so slovenskou licenciou. Tretí skončil nestarnúci Rudo Machánek na Porsche.

Petr Frýba;fryb4332.jpg

Vrcholom víkendu však boli vytrvalostné preteky. V štartovom poli síce ubudlo štartujúcich zo Slovenska, no za to pribudli kvalitné zahraničné tímy. Miro Konôpka odštartoval výborne a postupne zvyšoval svoj náskok pred rýchlymi Ferrari a Porsche najmä z Česka a Poľska. Keď ho v polovici pretekov striedal Andy Studenič, mal už jednokolový náskok, ktorý sa podarilo ešte natiahnuť. „Vďaka dobre pripravenému autu a výbornej práci mechanikov pri zastávkach v boxe, ktoré sme sa snažili zlepšiť v poslednom období, sme sa mohli napokon v cieli radovať z víťazstva," vyjadril Miro Konôpka spokojnosť. „Aj napriek vypadnutiu v druhom šprinte musím tento víkend hodnotiť ako úspešný. Verím, že na to nadviažeme aj na podujatiach na Slovakia Ringu a PannoniaRingu v júni. Najprv nás však čakajú ťažké preteky Blancpain Endurance na Silverstone v Británii."

Petr Frýba;fryb5100.jpg

ARC Bratislava s Mirom Konôpkom, Zdenkom Mikuláškom a Stefanom Crottim (ITA) sa na okruhu F1 Silverstone predstaví 2. júna. 

Petr Frýba;fryb0351.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri