Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Aplauz divákov - dopingom pre Drotára

Tuesday, 31. 05. 2011 - 14:39, Daniel Mandzi   

Aplauz divákov - dopingom pre Drotára

Aj druhé podujatie majstrovstiev Slovenska automobilov do vrchu sa konalo za našimi hranicami, tentoraz u našich západných susedov na Morave v Ústí nad Orlici. Tieto preteky majú dvadsaťjeden zákrut, preto aj samotná súťaž v Orlických horách má názov „Ústecká jednadvacítka." Už tradične sa tieto preteky tešia veľkému záujmu kopciarov, pričom výsledky posledného ročníka započítavali do viacerých šampionátov vrátane slovenského.

Tibor Szabosi;co8c7956-2.jpg

Podobne ako v rakúskom St. Antone aj teraz miešal kartami na čele výsledkovej listiny v domácom majstráku pretekár Slovakia Rally Systemu Igor Drotár na Subaru Imprezra S 12B, pričom v absolútnom poradí medzinárodných majstrovstiev Česka skončil na ôsmom a trinástom mieste. V triede nenašiel premožiteľa, a tak si do priebežného poradia pripísal opäť maximálny počet bodov. Po skončení pretekov neskrýval spokojnosť ani dojatie z priazne, akej sa mu dostalo na trati v Ústi nad Orlici i v cieli na Andrláku.

Tibor Szabosi;co8c8175-1.jpg

Každoročne výborná atmosféra súťaže a množstvo divákov okolo trate je tým najlepším a povoleným dopingom tohto skúseného relistu, ktorý aj na kopci patrí medzi špičku. „Ako každoročne aj teraz boli preteky veľmi dobre pripravené a zišla sa tu veľmi dobrá konkurencia techniky aj jazdcov, veď okrem domácich Čechov, nás Slovákov, tu štartovali aj Rakúšania, Slovinci, Chorváti aj Poliaci. Už tento menoslov krajín navráva, že to boli veľké medzinárodné preteky. Počas prvého dňa bolo premenlivé počasie a dokonca aj spŕchlo, čím sa môj hendikep k formulovým autám znížil. V absolútnom poradí som skončil na druhom mieste v rámci majstrovstiev Slovenska, čo veľmi potešilo. Na druhý deň už bolo krásne počasie, a tak svoju silu na suchej trati ukázali formulky, no aj tak som skončil na treťom mieste. Snažil som sa ako sa len dalo, ale porazil ma Krajčí a Asch. Pred podujatím som s niečím podobným nepočítal, preto som rád, že sa mi podarilo obhájiť pódiové umiestnenie z prvého podujatia v Rakúsku," hovorí Igor Drotár.

Tibor Szabosi;co8c7963-3.jpg

Počas dvoch dní na Ústeckej dvadsaťjednotke zabojoval aj v českom i rakúskom majstráku a vybojoval si niekoľko prvých miest, čo ho príjemne naladilo na najbližšie preteky, ktoré sa uskutočnia počas prvého júnového víkendu neďaleko Košíc na kopci Jahodná. „Na Morave všetko veľmi dobre fungovalo, nemal som problémy s autom a radosť bolo pretekať. Okolo trate bolo veľmi veľa divákov, ktorí len umocnili veľmi dobrú atmosféru dvojdňových pretekov. Aj preto sa mi domov odchádzalo príjemne,  hrial ma aj pocit dobre odvedenej práce i dosiahnutých časov a výsledkov," dodal I. Drotár.

Tibor Szabosi;co8c8258-2.jpg

Jaroslav Glovičko, Ecce rallye



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri