Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ambrúzovci na domácej Slovakia Babe 2018 jazdili, ale aj organizovali

Wednesday, 11. 07. 2018 - 09:47, Public relations   

Ambrúzovci na domácej Slovakia Babe 2018 jazdili, ale aj organizovali

Pre Slovak National Hill Climb Team je podujatie Slovakia Baba vyslovene domácim podujatím. Aj preto nie je žiadnym prekvapením, že na štart sa pod hlavičkou tímu postavilo hneď sedem jazdcov.

 

Tibor Szabosi;c30i7211-11.jpg

Hovorili sme, že pre Slovak National Hill Climb Team je Slovakia Baba domácim podujatím. Toto tvrdenie je podložené hneď dvojicou faktov. Po prvé, z Bratislavy do Pezinka je iba nejakých štyridsať kilometrov, po druhé a to je najpodstatnejšie, práve podujatie Slovakia Baba 2018 pripravovali ľudia okolo Petra Ambrúza, šéfa tímu.

Tibor Szabosi;c30i8006-15.jpg

„Náš tím už po štvrtýkrát v rade zorganizoval preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe. Ľahké to nebolo, ale máme už zabehnutý tím, ktorí tvoria stabilní ľudia. Podarilo sa nám vďaka dohode s Regionálnou správou ciest aspoň trocuhu opraviť vozovku, zapožičať betónové zábrany, ale aj niekoľko kilometrov zvodidiel, čiže z pohľadu bezpečnosti sme sa opäť posunuli ďalej, aj keď ešte nie sme úplne tam, kde by som si to predstavoval. Napriek tomu som veľmi vďačný partnerom, ktorí nám pomohli a nám sa podarilo zorganizovať toto podujatie. Ako však určite viete, vždy keď sa akokoľvek usilujete, zákon schválnosti hovorí, že sa niečo musí pokaziť. V našom prípade to bolo v sobotu ráno spojenie, ktoré utrpelo poruchu počas burky, ktorá sa prehnala v noci pred štartom ponad Pezinskú Babu. Vďaka tomu sme zaznamenali aj sklz voči časovému harmonogramu. No a potom prišla prvá súťažná jazda, ktorá sa vďaka rôznym technickým poruchám, ale aj niekoľkým menším haváriám naťahovala doslova ako guma. Všetko sme nakoniec aj vďaka múdremu rozhodnutiu Rady športových komisárov zvládli. V nedeľu už išlo všetko ako po masle. Chcel by som okrem partnerov poďakovať všetkým členom organizačného tímu za výborne odvedenú robotu," opísal v úvode Peter Ambrúz nielen prípravu, ale v krátkosti aj priebeh podujatia.

Tibor Szabosi;c30i9560-14.jpg

Ak sa spoločne pozrieme na výkony jednotlivých jazdcov, treba povedať, že presne podľa očakávania sa medzi najrýchlejšími v sobotu usadil Tomáš „Srnka" Ondrej v spolupráci s formulou Tatuus FR2000. Výsledkom bolo štvrté miesto absolútneho slovenského poradia. V nedeľu však jeho snahu zrušila technická porucha.

Tibor Szabosi;c30i9094-13.jpg

Peter Ambrúz napriek organizovaniu podujatia Slovakia Baba 2018 na štarte tiež nechýbal. Spolu s Mitsubishi Lancer dosiahol na známej trati dobré výsledky, keď v sobotu mu patrilo tretie miesto v triede N+2000 a rovnaký výsledok dosiahol aj v skupine N.

Tibor Szabosi;c30i6370-9.jpg

V sobotu víťazstvo v skupine A, ale aj triede A-2000 dosiahol Vlado Hudy v spolupráci s Hondou Civic TypeR. V nedeľu z toho nakoniec bolo víťazstvo v triede a v skupine mu patrila druhá priečka.

Tibor Szabosi;asf-5087-2.jpg

Anna Ambrúz napriek faktu, že pochádza z Bratislavy, trať na Pezinskej Babe až doteraz veľmi nepoznala. Napriek tomu jej po absolvovaní pretekov spoločne s Hondou Civic TypeR patrilo po oba dva dni druhé miesto v triede N-2000.

Tibor Szabosi;c30i0015-13.jpg

Peter Salon je tiež Bratislavčan. V jeho prípade cestu cez Pezinskú Babu absolvoval v civilnom aute už nespočetne veľa krát, spoza volantu pretekárskeho auta ju však ešte nevidel nikdy. A treba povedať, že to je naozaj veľký rozdiel. Peter však nezaváhal, všetky jazdy absolvoval bez problémov, pričom mu v sobotu patrilo piate miesto a v nedeľu štvrté v triede E1+2000/2WD.

Tibor Szabosi;asf-4962-3.jpg

Spomínaných päť jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu mali možnosť fanúšikovia automobilového športu sledovať v bojoch o body do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018.

Tibor Szabosi;asf-5056-2.jpg

Miro Čiliak rovnako bojoval do slovenských majstrovstiev, ale v jeho prípade to bolo medzi Historikmi. V sobotu mu technická porucha nedovalila dojazdiť až do cieľa, v nedeľu si však všetok neúspech vynahradil, keď vyhral v kategórii 5 a v triede E4-1600 v seriáli FIA CEZ Historik a v rámci slovenských historických majstrovstvách vyhral skupinu HK3.

Tibor Szabosi;c30i7947-13.jpg

Siedmym členom Slovak National Hill Climb Teamu bola premiérovo aj Zuzana Kuželová so Suzuki Swift, ktorá sa na Pezinskej Babe zúčastnila Slovenskej trofeje v jazde pravidelnosti a vybojovala po oba dva dni druhé miesto.

Tibor Szabosi;c30i0288-12.jpg

„S výkonmi jednotlivých členov nášho Slovak National Hill Climb Teamu som spokojný. Niektorí jazdili absolútne bez problémov, niektorí museli riešiť drobné technické problémy, ale to je v motoristickom športe normálne. Podstatné je, že všetky autá sú celé, nikto nehavaroval a to je to najhlavnejšie. Pokračujeme ďalej, vidíme sa na ďalších pretekoch," doplnil Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c30i7574-11.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri