Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ambrúzovci absolvujú posledné domáce kopcové preteky

Friday, 22. 09. 2017 - 20:42, Public relations   

Ambrúzovci absolvujú posledné domáce kopcové preteky

Po vypadnutí kopcového podujatia Homôlka sa komisia PAV SAMŠ snažila toto podujatie nahradiť iným. Po neúspechu s traťou v Čiernom Balogu prišiel rad na Oždianske serpentíny, ktoré sa budú konať počas nadchádzajúceho víkendu.

Tibor Szabosi;c30i9107-7.jpg

Na štart týchto pretekov, ktoré ešte v minulom roku figurovali v oficiálnom kopcovom kalendári, sa postaví aj Slovak National Hill Climb Team. Celkovo tento najväčší slovenský kopcový tím bude v Ožďanoch reprezentovať deväť jazdcov, pričom medzi nimi nájdeme aj jedného absolútneho nováčika.

Tibor Szabosi;asf-4273-1.jpg

Samozrejme lákadlom pre divákov v Ožďanoch bude, dnes už aktuálny slovenský absolútny kopcový majster, Jozef Béreš mladší s monopostom Tatuus. Práve na tomto kopci sa Ďodi pred rokom predstavil prvýkrát v otvorenom vozidle, vtedy to bola formula Renault Tatuus.

Tibor Szabosi;c30i0007-10.jpg

So spomínanou formulou sa divákom v tomto roku predstaví Zvolenčan Denis Suja, pričom trať v Ožďanoch absolvuje premiérovo.

Okrem dvojice už spomínaných otvorených špeciálov sa diváci majú možnosť tešiť aj na dvojicu historických formúl vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu. V jednej z nich, v Metalexe MTX 1 - 06, sa predstaví dnes už aktuálny vicemajster Európy Historickej kategórie 5, Miro Čiliak.

Tibor Szabosi;asf-4605-1.jpg

V druhej to bude český jazdec Miloš Zmeškal, ktorý v Ožďanoch predstaví divákom svoju formulu Ralt RT 32.

V uzavretých vozidlách budú mať diváci možnosť sledovať šéfa tímu Petra Ambrúza v spolupráci s vozidlom Vauxhall Vectra ST,ale aj Petra Kacvinského, ktorý vymení európsky Opel Kadett GSi opäť za svoj tradičný Renault Clio.Chýbať nebude ani Pezinčan Marek Foldi so Seatom Leon Supercopa a prvýkrát sa vo farbách národného kopcového tímu predstaví Košičan Vlado Hudy a jeho Honda Civic TypeR. Nováčikom medzi jazdcami Slovak National Hill Climb Team bude Peter Salón. Ten si spoločne s vozidlom Renault Clio v Ožďanoch užije svoj pretekársky debut.

Tibor Szabosi;c30i0416-8.jpg

Oždianske serpentíny 2017 štartujú počas nadchádzajúceho víkendu, čiže v dňoch 23. - 24.9.2017 ako posledný kopcový víkend tohtoročnej sezóny. Po oba dva pretekárske dni pripravil organizátor pre jazdcov, ale aj divákov najskôr dopoludnia dvojicu tréningových jázd a následne popoludní dvojicu súťažných, ktorých súčet dosiahnutých časov určí nielen celkového víťaza, ale aj víťazov jednotlivých skupín, či tried.

Tibor Szabosi;c30i8429-8.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri