Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Alonso sa pripravuje na Dakar!

Friday, 29. 03. 2019 - 08:09, Ľuboš Kašický   

Alonso sa pripravuje na Dakar!

Už sme si písali, že Fernando Alonso okrem splnenia sna o víťazstve trojkoruny má pred sebou sen ďalší. Skúsiť to raz na dakarskom dobrodružstve.

 

Jeho spojenie s Toyotou, za ktorú štartuje v MS vytrvalostných špeciálov (a mieri za titulom), mu otvára príležitosť nahliadnuť aj do sveta púštnych dobrodružstiev. Ambiciózny a stále nespokojný Španiel neváha a ide aj do toho.

lotgrsa-fa-406.jpg

Včera a predvčerom si Fernando Alonso zajazdil na juhu Afriky s víťaznou Toyotou Hilux Dakar (ktorú sedlal posledný víťaz Nasser Al-Attiyah). Španiel s päťlitrovým osemvalcom (385 k) jazdil po piesku na okraji púšte, aby sa zoznámil s novými podmienkami. Pomáhal mu Giniel de Villiers.

lotgrsa-fa-411.jpg

„V januári som navštívil dakarskú súťaž a chcem sa teraz poďakovať Toyote Gazzo Racing, za príležitosť zajazdiť si s týmto autom,“ vraví hviezda okruhov F1. „Vyskúšal som už rôzne série a rôzne autá a toto je ďalšia zaujímavá príležitosť. Veľmi ma to zabavilo. Bolo to úplne odlišne od všetkého, na čom som doteraz jazdil. Vôbec to nie je ľahké, no verím, že sa to časom naučím. Hilux je fantastické auto. Veľmi dobre vyvážené a výborne sedí na trati. Jazdiť s ním je neuveriteľný zážitok.“

lotgrsa-fa-219.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri