Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso je pripravený na dobrodružstvo v Indianapolis

Saturday, 20. 05. 2017 - 09:09, Ľuboš Kašický   

Alonso je pripravený na dobrodružstvo v Indianapolis

V sobotu začína dvojdňová kvalifikácia na 101.ročník INDY 500. Po piatich tréningových dňoch nás ostro sledovaný Alonso milo prekvapil.


V piatok už piloti kvôli počasiu veľa nenajazdili. „Fast Friday" je napokon už len o simulovaní kvalifikačných jázd a dolaďovaní detailov. Každopádne piatkové časy boli z celého týždňa najrýchlejšie a vyskladali nám výsledné poradie tréningov. Zaujímavé je, že v prvej päťke sú štyria (ex)piloti formuly jeden!

t06.jpg

Najrýchlejším mužom tréningov sa stal Francúz Sebastien Bourdais s priemernou rýchlosťou 233,116 mph (372,99 km/h)! Tretí je Takuma Sato, štvrtý Fernando Alonso a piaty Juan Pablo Montoya! Roky vo formule jeden im teda zjavne neboli na škodu. Druhý čas patrí Američanovi Ryanovi Hunter-Reayovi, ktorý spolu s Montoyom už vie, ako chutná víťazstvo na Starej tehelni (Montoya 2000, 2015 a Hunter-Reay 2014). Ani jeden z prvej päťky však ešte nikdy nevyjazdil pole position, ktorá je ohodnotená prémiou 100 tisíc dolárov. Tento víkend majú teda ďalší pokus.

t14.jpg

Lenže najstaršie okruhové preteky sveta sa nevyhrávajú najrýchlejším časom na štarte. Šialene náročný štvorhodinový maratón v priemernou rýchlosťou vysoko nad 300 km/h je o taktike, zrelosti a šťastí. Napokon, veď o týždeň si to budeme môcť znova pripomenúť, keď preteky v priamom prenose od 18-tej bude vysielať stanica Nova Sport1.

t12.jpg

Zaujíma vás, ako sa jazdilo Alonsovi? „Dnešok bol kvôli dažďu trochu stresujúci," priznal Španiel, ktorý v piatok odkrúžil iba 46 kôl. „Snažili sme sa najazdiť čo najviac kôl, ako sa dalo. Absolvoval som dve simulované kvalifikácie a s výsledkom som spokojný. Zasa som sa naučil niečo nové. Dúfam, že sa mi zajtra podarí odjazdiť štyri dobré kolá. Tlak však veľmi nepociťujem."

t13.jpg

Zaujímavé, no pochopiteľné je, že v tréningoch odjazdil Alonso 318 kôl, čo je najviac zo všetkých. Pre porovnanie taký Montoya za celých päť dní zajazdil len 151 kôl. „Medvedík" je však „salámista" a suverén. Napokon, o Indianapolis už niečo vie, veď tu dvakrát zvíťazil. „Neodjazdil som veľa kôl, ale myslím si, že to bolo pre mňa dosť," otvorene tvrdí Kolumbijčan, ktorého viac zaujíma počasie počas kvalifikácie. „To, kde sa naozaj výkonnostne nachádzame sa dozvieme až zajtra. Hlavne, aby nám nepršalo."

t09.jpg

Neviem, ako vy, no ja som naozaj veľmi zvedavý, ako sa nám piloti vyskladajú na štartovom rošte po víkendovej kvalifikácii. V hre je niekoľko zaujímavých mien, ktorým budeme držať palce a hneď po veľkej cene Monaka prepneme kanál na 101.ročník 500 míľ v Indianapolis. No to až o týždeň.

res-treningy-final.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri