Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso favoritom na Vettelovu sedačku!?!

Monday, 03. 06. 2019 - 11:44, Ľuboš Kašický   

Alonso favoritom na Vettelovu sedačku!?!

V Monaku sa začali paddockom šíriť zvesti, že Sebastian Vettel zvažuje po sezóne odchod z F1. Kandidátom na uvoľnené miesto vo Ferrari je vraj Fernando Alonso.

 

Verte, či nie? Už sme si zvykli, že vo svete divokej formuly jeden je možné všetko. Len tu sa teda môže stať, aby „odídený“ Fernando Alonso prišiel naspäť do Maranella. Kedysi za starého pána Enza sa to stalo iba jediný raz! Keď v roku 1974 dostal rok po vyhadzove pozvanie späť od samotného Commendatore. Teraz je samozrejme situácia iná, no v Maranelle nie je stále zvykom, aby sa vracali odídenci. (Räikkonen je extra kategória.)

Copyright manufacturer;140041jap.jpg

Vo Ferrari sa za posledný rok deje veľa turbulentný vecí, no výsledok stále chýba. Druhé miesto nie je nič a na prvé nedokážu dočiahnuť. Samozrejme, že na vine je predovšetkým pretekár a tak najnovšou obeťou bude pravdepodobne Sebastian Vettel. Ten vlani nakopil toľko chýb, že si takmer sám podpílil konár. Teraz už ho však nič nezachráni a po tretine sezóny je jasné, že ani tento rok Ferrari titul nezíska. Navyše im na chrbát dýcha už aj Red Bull.

Martin Trenkler;mg-7356.jpg

Uplakaný, nevyrovnaný Nemec, ktorý radšej utečie pred tlakom neúspechu domov do Švajčiarska tak otvorene začal hovoriť o konci kariéry a hneď máme novú tému. Kto usadne do uvoľneného kokpitu v Maranelle? Začalo sa špekulovať o Hamiltonovo, ktorý priznáva, že jazdiť na legendárnom vzpínajúcom sa koníkovi je snom každého pretekára. Bol by však idiot, ak by teraz odišiel z víťazného tímu Mercedes. Tam môže získať možno aj ďalšie dva-tri tituly.

Martin Trenkler;v8q7678.jpg

Logickejšie preto znie variant s navrátivším sa Fernandom Alonsom. Ten tvrdí, že si skúša plniť sny v rôznych ďalších disciplínach, no faktom bolo, že McLaren mu nedokázal dať konkurencieschopné auto a v silných tímoch miesto nebolo. Teraz sa však môže situácia zmeniť a Alonso, aj napriek ťažkej povahe, je stále rešpektovaný rýchly pretekár na vrchole kariéry. Naozaj teda uvidíme v nasledujúcej sezóne zostavu Alonso – Leclerc?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri