Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso bude štartovať nielen v Le Mans, ale súbežne aj celé WEC!

Tuesday, 30. 01. 2018 - 15:38, Ľuboš Kašický   

Alonso bude štartovať nielen v Le Mans, ale súbežne aj celé WEC!

Ešte pred štartom v Daytone tvrdil Alonso, že jeho štart v Le Mans je otvorený (50:50). Dnes popoludní je všetko jasné. Toyota potvrdila Španielov štart a McLaren ho uvoľní.


Dnes presne o 12.00 hod., teda na pravé poludnie stredoeurópskeho zimného času, rozoslal tím McLaren F1 tlačovú správu o uvoľnení svojho pretekára Fernanda Alonsa pre štart v kompletných majstrovstvách sveta vytrvalostných špeciálov (WEC), ktorých prestížnym podujatím je 24-hodinovka v Le Mans!

toy01-4.jpg

„Nie je tajomstvom, že Fernando chcel štartovať v Le Mans. Po dôslednom zvážení sme dospeli spoločne k názoru, že štart v MS vytrvalostných prototypov neovplyvní náš hlavný cieľ, ktorým je čo najlepší výsledok v F1," potvrdil oficiálne šéf McLarenu, Zak Brown. V roku 2018 sa jazdí päť podnikom MS prototypov a iba jediný koliduje s kalendárom F1. Konkrétne 6-hodivovka vo Fuji s US grand prix v Austine (21.októbra). Tu by mal Alonso štartovať v F1, no ak sa situácie nebude v F1 vyvíjať dobre, tak Brown tvrdí, že budú riešiť každé preteky individuálne.

toy03-2.jpg

Len o polhodinu neskôr ako McLaren, rozoslala oficiálnu správu aj Toyota, za ktorú má Fernando Alonso štartovať. V správe oznámila, že tento rok nasadzuje dva prototypy Toyota TS50 Hybrid s výkonom tisíc koní, ktoré vlani vyhrali päť z deviatich štartov a zároveň značka potvrdila celé zloženie posádok.

toy04-1.jpg

So štartovým číslom sedem budú štartovať José Mariá López, Kamui Kobayashi a Mike Conway. Vozidlo so štartovým číslom osem budú pilotovať Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima a Fernando Alonso. Alonso nahradil v tíme Anthony Davidsona, ktorý spolu s Buemim a Nakajimom jazdil od roku 2015 a podieľal sa aj na vlaňajšom titule vicemajstrov sveta. Davidson však ostáva v Toyote a bude plniť úlohu náhradného a vývojového pilota.

toy02-4.jpg

Toyota je po odchode Porsche aj Audi vlastne jediným kandidátom na majstrovský titul a jazdiť v jej kokpite pre Alonsa znamená veľkú šancu zvíťaziť aj vo vysnených 24 Le Mans. „Som mimoriadne vzrušený z toho, že budem môcť štartovať v Le Mans. Vždy som o tom sníval. Vytrvalostné preteky sú úplne inou disciplínou, ako preteky monopostov a bude to pre mňa zaujímavá zmena. Teším sa už teraz na spoluprácu so Sebastienom a Kazukim, ktorí sú obaja veľmi skúsení pretekári. Je to pre mňa ďalšia výzva a ja sa už neviem dočkať, kedy odštartujeme," vyznal sa z očakávaní Fernando Alonso.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri