Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Al-Attiyah odmietol ponuku Volkswagenu

Thursday, 30. 06. 2011 - 21:32, Katarína Ďurecová   

Al-Attiyah odmietol ponuku Volkswagenu

Nasser Al-Attiyah si dovolil niečo, čo by zrejme spravil len málokto - prekvapivo odmietol podpísať trojročnú zmluvu s Volkswagenom, o ktorej sa pred vyše týždňom vyjadril ako o takmer hotovej veci, ktorá už iba čaká na jeho podpis (viac sa dočítate v tomto článku). Dôvodom pre toto rozhodnutie sú spory Al-Attiyaha a koncernu Volkswagen ohľadne Dakaru.

„Môj sponzor Barwa sa jasne vyjadril, že ma chce vidieť na Dakare a ja tam taktiež veľmi chcem štartovať. Chcem sa tam vrátiť a obhajovať svoje víťazstvo, milujem túto rally. Bol som veľmi prekvapený a šokovaný, keď som sa dozvedel, že Volkswagen zmenil svoje rozhodnutie a rozhodol sa na tejto rally neštartovať. Tým pádom som s nimi zmluvu podpísať nemohol", hovorí Al-Attiyah, ktorý tento víkend z Volkswagenom Scirocco vyhral 24 hodinovku na Nurburgringu, po ktorej mal podpísať už spomínanú zmluvu.

Vladislav Maschl;img-9374.jpg

Keďže pre Al-Attiaha je Dakar veľkou vášňou a prioritou, začal sa už obzerať i po novom tíme, s ktorým by svoje víťazstvo na tejto rally obhajoval. Katarčan nestrácal čas a už sa bol pozrieť na Mini nemeckého tímu X-Raid: „Myslím, že s týmto autom môžem Dakar vyhrať. Auto je dobré a rovnako je to i s celým tímom", hovorí Nasser Al-Attiyah.

Al-Attiyah ďalej pokračuje o WRC, kde by chcel budúci rok štartovať s autom tej najvyššej špecifikácie: „Chcem sa zúčastniť všetkých WRC podujatí okrem Rally Monte Carlo, pretože tá sa kríži s Dakarom. Neviem ešte s akým autom budem štartovať, ale mám dobré vzťahy s Malcolmom Wilsonom a môj manažér má kontakt na Citroen. Je to pre mňa dobrým riešením, znamená to, že nemusím čakať až do roku 2013, aby som sa zviezol v aute WRC špecifikácie. Verte mi, som šťastný. Keď som odchádzal minulý týždeň z pretekov, nedohodli sme sa na ničom, tak som čakal a mohol som čakať a znovu čakať, ale to nechcem. Chcem si užiť Dakar a taktiež i majstrovstvá sveta v rally."

Enrique Gijón;dsc1046.jpg

Odmietnutie podpísať zmluvu s továrnym tímom WRC je v dnešných časoch, kedy je voľných miest veľmi málo a jazdci musia vytrvalo naháňať sponzorov, aby vôbec mohli jazdiť, možné označiť za priam šokujúce. Túto skutočnosť priznáva i Al-Attiyah: „Keby som mal 20 rokov, tak by som tú zmluvu podpísal. 20 rokov ale nemám a ako som už povedal, chcem si užiť obe súťaže a dôležité je taktiež, aby bol spokojný i môj sponzor. S Barwou máme fantastické vzťahy, podporujú ma už dlhý čas a to na šampionáte Stredného východu i vo WRC a nemôžem túto spoluprácu len tak ukončiť", hovorí Al-Attiyah, ktorý rozhodne nepatrí k najmladším jazdcom. Má 40 rokov.

Očakávalo sa, že Al-Attiyah bude mať pred fínskou rally už podpísanú zmluvu s Volkswagenom a z Fordu Fiesta S2000, s ktorým tento rok štartuje v SWRC presedlá na Škodu Fabiu S2000. Nakoniec sa tak teda nestane a Al-Attiyah ostane do konca roku verný Fieste S2000.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri