Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ako to videl a cítil Kubica

Wednesday, 07. 06. 2017 - 14:14, Ľuboš Kašický   

Ako to videl a cítil Kubica

Včera po šiestich rokoch Robert Kubica sedel znova v kokpite F1. Dnes vám prezradíme, aké mal pocity a či je reálny jeho návrat do F1.


„Pre mňa to bol veľmi dôležitý deň a emotívny deň," priznal 32-ročný ex-pilot F1. „Mal som náročné obdobie a dlho som nebol v paddocku F1. Tvrdo som však na sebe pracoval, no myslel som si, že sa už do kokpitu f1 neposadím. Teraz mám zmiešané pocity. Som hrdý, že som to dokázal, no zároveň tento test ukázal, čo všetko som zabudol. Neviem, čo prinesie budúcnosť. Viem však, že po ročnej príprave som dokázal držať tempo a podal konzistentný výkon aj v náročných podmienkach. Nebolo to ľahké po šiestich rokoch, no vedel som, že to môžem dokázať a preto som spokojný. Vážim si, že som dostal príležitosť od Renaultu, ktorý mi dal šancu aj na môj vôbec prvý test F1 v roku 2005."

ku3-1.jpg

Športový riaditeľ Renaultu, Alan Permane netajil, že vidieť Kubicu v kokpite F1 všetkých potešilo. Zároveň však priznáva, že to bola jednorazová akcia, ktorá bola spojená s testom ich testmana Sergeja Sirotkina.

ku4.jpg

„Natlačili sme celý pretekársky víkend do jedného dňa, čo bolo pre Roberta, ale aj ostatných veľmi zaujímavé," zhrnul Permanen. „Robert sa trochu zmenil. Už nie je tak dôrazný, ako kedysi, keď žiadal detaily nastavenia auta. Jeho spätná väzba však bola pre nás užitočná. Po šiestich rokoch mimo kokpitu monopostu f1 skočiť rovno do auta bolo náročné. Bol to jednorazový test, no vedeli by sme si spoluprácu predstaviť aj v budúcnosti." Alan bol azda zdvorilý a nič z toho neplynie. Každopádne Kubica si splnil sen a potešil aj svojich fanúšikov. O jeho budúcnosti však radšej nešpekulujme. Počkajme si teraz, ako sa o mesiac neskôr popasuje s monopostom Formule E, kde v New Yorku absolvuje hneď dve ePrix. Tie už napovedia viac. Autosportfoto.sk vás o tom bude znova informovať.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri