Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Ak sa nedá vonku, treba to skúsiť v hale

Wednesday, 16. 02. 2011 - 13:27, T. Szabosi   

Ak sa nedá vonku, treba to skúsiť v hale

... aj keď cely motoristický šport je momentálne v zimnom spánku, nájde sa výborná možnosť, ako si dobre zasúťažiť a potrénovať na nadchádzajúcu sezónu. Takúto možnosť ponúkajú halové motokáry. Zrealizovať takéto preteky sa rozhodli jazdec motokár Michal Krasňanský a jazdec do vrchu Lukáš Koník. Najlepšou alternatívou boli zvolené hodinové vytrvalostné preteky dvojíc. Nakoľko na Slovensku momentálne nie je motokárová hala vhodná na takéto podujatie, rozhodli sa organizátori pre motokárovú halu v rakúskom Kottingbrunne, vzdialenú 85 km. Zaplniť štartovú listinu na prekvapenie nebolo až také ťažké. K jazdcom motokár, napr. Stranavský, Porkert, Molnár, sa pripojili jazdci známi predovšetkým z našich kopcov - Lalík, Cambal, Pretyi, Macháček, Jajcay, Mesároš, Demo, Pucher, Dubóczi, ale aj okruhový jazdec Peter Záček. Na štartovej listine sa objavili aj motokároví jazdci z Českej republiky, a tak sa na štart tohto podujatia postavilo celkovo 17 tímov.

 img-8363.jpg

Podľa motta, že preteky sú len také dobré, ako dobrí sú jazdci, sa nieslo aj celé podujatie.

Preteky sa začali krátkou 20 min. kvalifikáciou, ktorá rozhodla o postavení na štarte. Jazdilo sa v 15 minútových intervaloch s následným striedaním jazdcov. Konečné poradie sa počas celých pretekov menilo a nebola núdza o nádherné predbiehania, aj keď sa jazdilo v hale, nakoľko trať v tejto hale je stavaná práve na takéto podujatia a ponúka niekoľko príležitostí na potrestanie chýb iných jazdcov. Výbornou jazdou si zaslúžene vybojovala víťazstvo dvojica Milan Molnár - Igor Stranavský pred dvojicou Radek Muller - Juraj Sarváš. Tretiu priečku si zabezpečili Simon Krasňanský - Dušan Šurin, ktorí sú známi hlavne ako organizátori pravidelnej motokárovej 24 hodinovky v Hodoníne, ktorá sa tento rok pôjde ako štvrtý ročník.

img-8226.jpg

Celé podujatie sa nieslo vo výbornej a priateľskej nálade, ale nechýbala mu ani potrebná rivalita jednotlivých tímov. Z tohto dôvodu sa organizátori rozhodli zopakovať podobné motokárové stretnutie jazdcov rôznych motoristických kategórii už tento marec. Tentokrát pôjde o dvojhodinové vytrvalostné preteky dvojíc.

img-8357.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri