Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ADAC GT Masters – veľké finále motoristickej sezóny

Friday, 06. 09. 2013 - 23:26, Zdenka Frývaldská   

ADAC GT Masters – veľké finále motoristickej sezóny

Orechová Potôň, 6. september 2013 - Už budúci víkend 14. až 15. septembra bude pretekársky okruh Slovakia Ring hostiť jeden z najkvalitnejších európskych GT seriálov - ADAC GT Masters. Nemecký GT šampionát sa za posledné roky prepracoval na piedestál nielen európskych, ale aj svetových národných šampionátov. Slovakia Ring sa navyše stane dejiskom jubilejných stých pretekov v histórii série.

SRO;32-07.jpg

„Ligu superšportových vozidiel" štartujú v najlepšej forme silné autá GT3, s viac ako 500 konskými silami. Modely zastúpené v najnapínavejšej európskej sérii športových áut, ktoré sú výstavnou skriňou automobilového športu - Audi R8, BMW Z4, Chevrolet Corvette, Ford GT, Lamborghini Gallardo, Porsche 911 alebo Mercedes-Benz SLS AMG sa postarajú o napínavé preteky. Za volantom superšportových vozidiel sedia skúsení piloti Formuly 1 alebo DTM a esá najlepších seriálov. ADAC GT Masters bude fanúšikov na trati nadchýnať 2 dni: v sobotu a v nedeľu odštartujú hodinové preteky, vysielané tiež naživo na televíznom kanáli Kabel eins či českom Sport 5.

Ivan Olle;mg-0351.jpg

Slovakia Ring bude dejiskom predposledného podujatia osemdielneho kalendára. Dvoje hodinových pretekov (v sobotu aj v nedeľu) budú mať dramatický náboj, pretože na prvom mieste šampionátu sú Diego Alessi a Daniel Kleiwitz (Callaway Competion, Corvette Z06.R GT3) len s trojbodovým náskokom pred Robertom Renauerom (Tonino powered by Herberth Motorsport, Porsche 911 GT3 R). V tímovom hodnotení vedie Prosperia C. Abt Racing (Audi R8 LMS Ultra), najbližšie k zisku titulu v triede Gentlemen má Nemec René Bordeaux, len s 5-bodovým náskokom pred Christinou Nielsenovou (obaja na Porsche). Krásna Dánka vyhrala v ostatných pretekoch na Lausitzringu. Bude chcieť využiť moment a dostať sa do vedenia.

SRO;start-01.jpg

V štartovom poli budú aj mená známe z augustového kola FIA GT Series na Slovakia Ringu. Rus Sergej Afanasiev so Švédom Andreasom Simonsenom tu v augustovej horúčave dokázali zvíťaziť v celkovom poradí, pričom sú zaradení do Pro-Am kategórie. Na Slovakia Ring sa ich Mercedes hodí, rovnako ako aj Audi R8. V tomto šampionáte však platí trochu odlišný spôsob vyrovnávania technickej úrovne, a tak aj Porsche, Ford GT či Corvette budú veľmi rýchle. Do boja o prvé priečky sa bude chcieť zapojiť aj Slovák Filip Sládečka, ktorý odštartuje opäť v Audi R8 LMS Ultra tímu THE BOSS YACO RACING spolu s Nemcom Phillipom Geipelom. Spomínanú R8 si vyskúšal v ADAC GT Masters na Red Bull Ringu, ako aj na Veľkej cene Slovenskej republiky koncom augusta. Vysokú divácku atraktivitu podujatia, v ktorom štartuje pravidelne zhruba tridsiatka áut, podporí aj bohatý sprievodný program. V prvom rade je to dorastenecký seriál budúcich formulových hviezd - ADAC FORMEL MASTERS, ďalej obľúbený šampionát cestovných automobilov ADAC Procar, ako aj obľúbený Lotus Ladies Cup, či Suzuki Swift Cup, plný pretekárov a pretekárok „bez zábran a pudu sebazáchovy." Veľké finále motoristickej sezóny je tu.

SRO;wrt-01.jpg

Okruh Slovakia Ring / Areál Slovakia Ring
Slovakia Ring je profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

Komplex Slovakia Ring v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Okruh Slovakia Ring so špičkovými parametrami patrí medzi najkvalitnejšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri