Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Aaron Burkart šampiónom JWRC

Sunday, 24. 10. 2010 - 20:16, Katarína Ďurecová   

Aaron Burkart šampiónom JWRC

Španielska rally bola posledným podnikom JWRC, kde sa rozhodovalo o titul a jednalo sa o obrovskú drámu. Do súťaže vstupoval Aaron Burkart so sedembodovým náskokom na Hansa Weijsa Jr, teoretickú šancu na titul by mal aj Karl Kruuda, ktorý na Burkharta strácal sedemnásť bodov, ale vzhľadom na to, že v Španielsku sa môžete štartovať v rally až po dovŕšení osemnástich rokov, sedemnásťročný Kruuda musel ostať doma.

Burkart ale v prvý deň havaroval a aj napriek tomu, že v pretekoch pokračoval, vedel, že k zisku titulu by potreboval menší zázrak. Potom ale zo súťaže po deviatej rýchlostnej skúške odstúpili Harry Hunt a Martin Kangur a zrazu Burkartovi k titulu stačilo, aby vtedy druhý Hans Weijs Jr nevyhral. Weijs Jr ale strácal v tej dobe na vedúceho domáceho Yeraya Lemesa len niečo menej ako pol minútu a vedel, že v prípade víťazstva titul získa on, čo sa začalo odrážať aj na jeho časoch a Lemesov náskok sa začal povážlivo zmenšovať a na konci druhého dňa to bolo už len 14 sekúnd. Hneď v úvodnej etape tretieho dňa ale mal Lemes technické problémy, ktoré ho stáli asi dve minúty a v čele bol zrazu s veľkým náskokom Weijs Jr a vypadalo to, že všetko je jasné. V predposlednej rýchlostnej skúške sa však Weijsovi Jr pokazil alternátor, čo znamenalo, že z víťazstva sa nakoniec raduje Lemes a titul JWRC končí v Burkartových rukách.

Vladislav Maschl;img-6200-3.jpg

„Nemôžem tomu uveriť! Je to fantastické! Keď som uvidel Hansa ako stojí, nevedel som čo robiť, bolo to úplne šialené. Rally končí až keď prejdete cieľom. Pre mňa je to úplne úžasné. Je to bláznivý víkend. Havarovali sme v pondelok na teste a tak mali mechanici plné ruky práce a potom sme museli v sobotu odstúpiť. Bolo to naozaj bláznivé", rozplýval sa v cieli nadšený Burkhart.

Vladislav Maschl;img-5946.jpg

Hans Weijs Jr bol pochopiteľne veľmi sklamaný, veď titul mal už takmer vo svojich rukách: „Proste som musel zastaviť a opraviť auto. Urobil som všetko preto, aby auto fungovalo. Je to tak, ako to je. Len dúfam, že na budúcu sezónu nájdem nejakého sponzora.."

Ďalším šťastným jazdcom v cieli bol Yeray Lemes: „Je to pre mňa úžasný výsledok. Bol to dlhý sezóna a naučil som sa toho veľa. Je mi ľúto Hansa a gratulujem Aaronovi. To bola ale rally!", zhodnotil podnik s priam neskutočnými zvratmi Lemes.

Vladislav Maschl;img-6083-2.jpg

Konečné poradie JWRC pre sezónu 2010:

1. A. BURKART 80
2. H. WEIJS JR. 76
3. T. SLAVOV 59
4. K. KRUUDA 51
5. K. ABBRING1 46
6. Y. LEMES 45
7. T. NEUVILLE 40
8. H. HUNT 34
9. A. BROCCOLI 30
10. J. ANCIAN 25
11. M. ARZENO 16
12. C. RIEDEMANN 12
13. M. KANGUR 8
14. E. VALDES LOPEZ 0



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri