Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

31 posádok prihlásených na Rally Jordan zrejme odštartuje podľa plánu

Tuesday, 12. 04. 2011 - 18:02, Katarína Ďurecová   

31 posádok prihlásených na Rally Jordan zrejme odštartuje podľa plánu

Rally Jordan sa síce už od skončenia Rally de Portugal trápi s rôznymi problémami, ale nakoniec to vypadá, že odštartuje podľa plánu.

Prvým problémom bola nestabilná politická situácia a demonštrácie v susednej Sýrii, kadiaľ do Jordánska obvykle prúdi väčšina vybavenia. Najskôr sa síce diskutovalo o zrušení, alebo presunutí tejto rally do Poľska, ale nakoniec sa našla alternatíva - vybavenie sa do Jordánska poslalo loďou, cez prístav v izraelskej Haife. Loď však najprv pozdržala veľká búrka a neskôr výpadok jedného z motorov a predpokladaný príchod materiálu do Jordánska je dnes v noci.

Vladislav Maschl;img-4753-4.jpg

WRC špeciály sú síce prepravené do Jordánska letecky, ale všetko ostatné vybavenie tímov, vrátane tréningových áut, je na zmieňovanej lodi. Kvôli tomu boli nakoniec posunuté zoznamovacie jazdy, ktoré mali pôvodne začať v pondelok, ale začali až dnes. Jazdci ich absolvujú s namiesto obvyklými N-kovými autami s narýchlo požičanými autami a sledovacie zariadenie pre kontrolu jazdcov (ktoré sa taktiež nachádza na zmieňovanej lodi) si promotér North One Sport narýchlo vypožičal od organizátorov šampionátu Stredného východu.

Ďalším problémom je aj stavba samotného servis parku. Na to sú obvykle vyhradené štyri dni, teraz to ale budú musieť všetky tímy a North One Sport zvládnuť za jeden deň.

Vladislav Maschl;img-4252-1.jpg

Včera sa v médiách objavila informácia o zrušení prvej - štvrtkovej etapy. Tá sa neskôr ukázala ako nepravdivá, ale stále je to jedna z možností. Všetko totiž záleží na tom, kedy dorazí všetko vybavenie do Jordánska. Na to, aby mohli byť výsledky súťaže započítané do hodnotenia WRC, musia jazdci absolvovať aspoň 66 % z celkovej trate.

Čo sa týka štartovej listiny, tak v Jordánsku bude na rýchlostných skúškach bojovať 31 posádok. Medzi nimi sa nachádza 13 jazdcov na autách špecifikácie WRC a 10 jazdcov, ktorí budú štartovať s autami špecifikácie S2000.

Willy Weyens;solberg-15.jpg

Medzi jazdcami najvyššej kategórie uvidíme okrem obvyklých jazdcov továrnych tímov Citroenu (Sébastien Loeb, Sébastien Ogier a taktiež Petter Solberg) a Fordu (Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala) i Madsa Ostberga, Matthewa Wilsona a Henninga Solberga z tímu Stobart (na body do šampionátu tímov sú nominovaní prví dvaja menovaní), Kimiho Raikkonena s jeho ICE 1 Racing Teamom, Dennisa Kuipersa z Ferm Power Tools WRT, Federica Villagru v jeho obvyklom tíme Munchis, Khalida Al-Qassimiho s Abu Dhabi WRT a Petera van Merksteijna Jr s jeho tímom Van Merksteijn Motorsport. Okrem toho sa v Jordánsku predstaví i Daniel Oliveira so svojím Mini John Cooper Works S2000 1.6T.

Vladislav Maschl;img-2658.jpg

V SWRC budú o víťazstvo bojovať nakoniec diskvalifikovaný víťaz z Mexika Nasser Al-Attiyah, Bernardo Sousa, ktorého sme v Portugalsku mohli vidieť s Fiestou WRC, Karl Kruuda, tímový kolega Juha Hänninena (ktorý sa v Jordánsku neobjaví) Herman Gassner Jr, Frigyes Turán, či Alberto Llovera. Ďalej to bude i Eyvind Brynildsen, ktorý bude štartovať za Petter Solberg Engineering. PSWRT a PS Engineering budú dva odlišné tímy, ale oba budú mať spoločné zázemie v servis parku.

Vladislav Maschl;img-3434-1.jpg

Prvé miesto v Jordánsku obhajuje Sébastien Loeb. Jeho víťazstvo ale minulý rok zatienili tímové príkazy na stranách Citroenu i Fordu. Citroen i Ford vtedy nechali Sébastiena Ogiera respektíve Mikka Hirvonena vojsť skôr do časovej kontroly, aby tak mohli štartovať pred Sébastienom Loebom, respektíve Jarim-Mattim Latvalom a čistiť im trať.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri