Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

22. Rally Prešov má za sebou slávnostný štart

Saturday, 02. 05. 2015 - 21:52, Public relations   

22. Rally Prešov má za sebou slávnostný štart

Parkovisko pred Tatran Handball Arénou žilo čulým ruchom už od ranných hodín, keď súťažné posádky v rámci 22. Rally Prešov čakalo administratívne aj technické preberanie, pričom pokračovala aj obliadka trate. V zozname prihlásených zostalo všetkých 54 posádok, pričom jedna z nich bola podmienečne prebraná.

Tibor Szabosi;h7p0283-6.jpg 

O niečo skôr ako bolo plánované sa uskutočnil slávnostný štart pred Tatran Handball Arénou už poltretej popoludní. Parkovisko ovládli rytmy tanečnej hudby a zvuk súťažných áut. Stovky divákov spolu s moderátorom Miroslavom Talaváškom postupne vyprevádzali jednotlivé posádky na trať Rally Prešov. Podujatie, ktorého história siaha do sedemdesiatych rokov minulého storočia, zažilo aj niekoľkoročnú pauzu a tak vstupuje iba do svojej tretej desiatky.

Tibor Szabosi;h7p0206-4.jpg

Zo súťaže sa ospravedlnil Pavol Nagy a pre nesplnenie bezpečnostných prvkov neštartuje ani Maroš Kysucký, ktorý pod podmienečne prebraný. Na štart podvečernej prvej eresky sa postaví 52 posádok v rámci slovenského šampionátu, sedem posádok v Slovenskom Rally pohári a dve v Rally škole. Najväčší aplauz divákov bezpochyby zožali domáci Igor Drotár a Vlado Bánoci, ktorý v tejto sezóne sedlajú citroënom DS3 WRC.

Tibor Szabosi;h7p0216-6.jpg

V štartovom poli patria medzi najskúsenejších a radi by v dosiahli čo najlepší výsledok. „Sme radi, že môžeme štartovať na domácom podujatí. Súperi nám nič nedarujú a rovnako nič im nedáme zadarmo ani my. Trate sú náročné a dnešný okruh, je skôr pre divákov a chlieb sa bude lámať zajtra," povedal Igor Drotár.

Tibor Szabosi;h7p0182-4.jpg

Najvyššie ambície neskrýval úradujúcu majster Slovenska Poliak Grzegorz Grzyb jazdiaci na Forde Fiesta WRC. Na rovnakej značke auta bude jazdiť Jaro Melichárek, ktorý sa po ročnej prestávke vrátil do bojov o titul slovenského majstra. Ešte pred samotným hlavným chodom 22. Rally Prešov sa na okruhu v Ľuboticiach predstavili posádky Mini Rally Prešov, ktoré ho dvakrát absolvovali.

Tlačové stredisko, 22. Rally Prešov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri