Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

14-ročný Pavlík mieri s L Racingom na Jahodnú

Tuesday, 26. 05. 2015 - 15:24, Martin Trenkler   

14-ročný Pavlík mieri s L Racingom na Jahodnú

Tím L Racing prichádza tento víkend na Moris Cup Jahodná s veľmi slušnou zostavou pretekárov a  vozidiel. Tradičnú trojicu Jozef Béreš ml., Peter a Ján Liptákovci, doplní na MSR pretekov automobilov do vrchu len 14-ročný Denis Pavlík z Betliara.

Mladý Denis Pavlík osedlá na pretekoch na Jahodnej Škodu Fabia A1400. Ide o rovnaké vozidlo, s ktorým už niekoľko rokov pravidelne súťažia na podujatiach MSR v rally (ale aj na Dobšinskej zime) jeho rodičia - Matúš a Jaroslava Pavlíkovci. Denis však nie je v motoršporte úplný nováčik - od svojich 10 rokov preteká v autokrose a na podobných podujatiach, i keď doteraz len na amatérskej pôde. MSR PAV na Jahodnej budú jeho prvými pretekmi s licenciou SAMŠ. Slovenský motoršport potrebuje mladé talenty, ktoré už teraz začína vnímať aj bežná verejnosť.

Jozef Pisch;1t1u0206-7.jpg

V garážach tímu L Racing sa práve rozliehajú zvuky intenzívnej práce na štyroch vozidlách: Mitsubishi Lancer 3-9 Jozefa Béreša ml., Mitsubishi Lancer EVO IX Petra Liptáka, Toyota Celica Jána Liptáka a samozrejme MINI John Cooper Works WRC Jožka Béreša, ktorý si na najbližšiu rally v Lubeníku musí ešte počkať.

Tibor Szabosi;h7p6315-4.jpg

Siedmy ročník Moris Cup Jahodná predstaví náročnú 4750-metrovú trať, kde zo širokej trojprúdovej cesty jazdci prechádzajú na kľukatú horskú dvojprúdovku. Program v sobotu aj v nedeľu 30.-31. mája ponúka okrem tréningových jázd najmä štvoro pretekov. Minulý rok tu Jozef Béreš ml. prežil tvrdý náraz, ktorý zlikvidoval jeho kopcové Subaru. Tento rok vedie priebežné poradie MSR PAV a spolu s ostatnými jazdcami tímu L Racing predvedú pekné súboje s tvrdou konkurenciou.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;0y2a3667.jpg

Tibor Szabosi;0y2a4780.jpg

l-racing-2014-all-logos-w-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri