Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

10. Moris Cup Jahodná s osemdesiatkou prihlásených jazdcov

Thursday, 17. 05. 2018 - 10:35, Public relations   

10. Moris Cup Jahodná s osemdesiatkou prihlásených jazdcov

80 jazdcov z ôsmich krajín Európy sa stretne najbližší víkend na pretekoch automobilov do vrchu na kopci Jahodná pri Košiciach. Okrem trate dlhej 4 750 metrov budú zrejme súperiť aj s daždivým počasím.

Slovensko, Česko, Poľsko, Maďarsko, Taliansko, Rakúsko, Švajčiarsko a Bulharsko budú mať svoje zastúpenie na jubilejnom 10. ročníku Moris Cup Jahodná, ktorý sa uskutoční už v najbližšie dni 18.-20. mája. Toto bohaté obsadenie zabezpečilo zaradenie pretekov okrem slovenského šampionátu a kopcového pohára aj do Medzinárodného pohára v pretekoch do vrchu (FIA IHCC) a FIA Majstrovstiev historických automobilov (HHCC). Na trať na Jahodnej sa predvedú jazdci, ktorých sme tu už mali niekoľkokrát možnosť vidieť, ale aj úplní nováčikovia.

Tibor Szabosi;c30i5396-1.jpg

V rámci FIA Majstrovstiev historických automobilov zabojuje o body 18 pretekárov. Medzi nimi nechýba trojica jazdcov, ktorí nevynechali ani jeden ročník Moris Cup Jahodná a to Petr Tykal, Vladimír Koničar a Marian Czapka. Na trati by sme mali vidieť aj rýchleho Taliana Uberta Bonucciho na Oselle PA9/90 nasledovaného jeho krajanom Robertom Gornim na Oselle PA N. Zbierať body do HHCC budú aj dvaja Slováci a to Miroslav Čiliak na Metalexe MTX 1-06 a Tomáš Beník na Lancii Beta Coupé. Medzi historikmi sa predstavia aj František Oravec na Škode 130 RS a Ján Ondrejka na Škode 200 RS. Tí sú zaradení do Majstrovstiev Slovenska historických automobilov.

Tibor Szabosi;c30i7168-4.jpg

Do Medzinárodného pohára v PAV sa prihlásilo 28 jazdcov. V zozname nám žiaľ chýba najúspešnejší jazdec tohto kopca Václav Janík, ktorý žiaľ v tom istom termíne štartuje na okruhoch v Rakúsku. Jeho miesto na najvyššom stupienku sa bude snažiť obsadiť najmä trojica jazdcov na vozidlách typu placka a to Čech Petr Vítek na Oselle PA30 a dvaja Slováci - Tomáš Ondrej na Tatuus PY012 a Denis Suja na Tatuus FR2000. Do poradia by však mohlo prehovoriť počasie, ktoré dokáže zmeniť podmienky na trati z minúty na minútu. Ale určite aj veľké jazdecké zručnosti a silné vozidlá Igora Drotára, Věroslava Cvrčeka či Dubaia. Veľkým prekvapením na uplynulom kopci v poľskej Zaluzi bol aj švajčiarsky mladík Ronnie Bratchi, od ktorého môžeme taktiež očakávať útok na najvyššie pozície. Menovaní jazdci s výnimkou Víteka a Bratchiho budú zbierať aj body v Majstrovstvách Slovenska. Tie aktuálne po troch súťažných dňoch vedie Igor Drotár, ktorý bude určite chcieť svoj náskok na druhého Cvrčeka zvýšiť.

Tibor Szabosi;c30i5321-5.jpg

Nespomenutý zostal ešte Slovenský kopcový pohár, kde zabojuje 10 pretekárov. Je náročné odhadnúť, ktorý z nich bude najúspešnejší, pretože sa medzi nimi nachádzajú viacerí nováčikovia a to v najsilnejšej triede dvojlitrov.

Tibor Szabosi;c30i4268-3.jpg

Kompletný zoznam prihlásených jazdcov aj s harmonogramom technického preberania je zverejnený na oficiálnej webstránke 10. Moris Cup Jahodná pav.rallye.sk.

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník 10. Moris Cup Jahodná



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri