Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

XIQIO Racing Team smeruje na Rajd Wisly 2023

Monday, 25. 09. 2023 - 20:22, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team smeruje na Rajd Wisly 2023

Už sme si zvykli, že poľská súťažná posádka Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel na rally tratiach bojujú s vozidlom Škoda Fabia Rally2 evo slovenského XIQIO Racing Teamu.

 

Wojtek Wróblewski

Inak tomu nebude ani počas nadchádzajúceho víkendu v rámci 68. Rajd Wisly 2023. Ako už sám názov súťaže napovedá, siedme kolo poľského rally šampionátu sa bude konať s centrom v meste Wisla. To leží takmer na pomedzí Poľska, Čiech a Slovenska, čo určite ocenia aj fanúšikovia rally súťaží zo slovenskej Oravy, či veľmi blízkej Moravy.

Wojtek Wróblewski

Kacper Wróblewski a Jakub Wróbel spoločne so Škodou Fabia Rally2 evo sú víťazmi predchádzajúceho, šiesteho kola poľských rally majstrovstiev, ktoré sa konalo v okolí mesta Katowice začiatkom mesiaca september. Teraz na Rajd Wisly 2023 sa rovnako bude posádka snažiť brať čo možno najviac bodov do hodnotenia seriálu. Proti nim bude stáť množstvo súťažných posádok, ktoré budú mať ale rovnaký záujem o zisk bodov. Ako to dopadne, to všetko sa dozvieme už v sobotu podvečer.

Wojtek Wróblewski

„Veľmi ma teší spolupráca s poľskou posádkou Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel. Už pri zjednávaní dohody nám bolo jasné, že práve táto dvojica patrí medzi najrýchlejšie poľské rally posádky, čo už chalani aj potvrdili na trati s našou Škodou Fabia Rally2 evo. Jediná škoda je, že neabsolvovali kompletný šampionát a niekoľko podujatí na začiatku sezóny vynechali. Mohlo to byť o súboji na špici v celom šampionáte. Budem rád, ak sa im aj na tomto podujatí podarí bojovať minimálne v TOP 3 najrýchlejších. Nepredbiehajme však, viac si povieme v sobotu podvečer,“ zhodnotil Marián Mičák, šéf košického XIQIO Racing Teamu.

Wojtek Wróblewski

68. Rajd Wisly 2023 štartuje v dňoch 29. – 30.9.2023 pričom všetkých súťažiacich čaká dvojetapová súťaž. V nej budú musieť posádky, ktoré chcú dôjsť až do cieľa,  zdolať všetkých jedenásť rýchlostných skúšok. Slávnostný štart súťaže je naplánovaný na piatok (29.9.2023) od 15:30 hodiny. Hneď po tomto momente budú súťažné posádky nasmerované na úvodnú trojicu rýchlostných skúšok a po návšteve servisnej zóny si tieto rýchlostné skúšky „strihnú“ v piatok ešte raz. Na sobotu (30.9.2023) je naplánovaných zvyšných päť rýchlostných skúšok, pričom prvé vozidlo v cieli môžu fanúšikovia očakávať po 18:00 hodine.

Wojtek Wróblewski

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri