Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vyskúšajte si elektrické autá na PAV Brezno – Čierny Balog

Wednesday, 15. 05. 2024 - 13:33, Miroslav Majláth   

Vyskúšajte si elektrické autá na PAV Brezno – Čierny Balog

Už iba dva mesiace ostávajú do štartu podujatia Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu v Čiernom Balogu. Tie sa budú od ostatných trochu odlišovať.

 

Jozef Pisch;0x8c2440-2.jpg

Organizátor podujatia PAV Brezno – Čierny Balog 2024, Ústredný automotoklub Slovenská republika pod vedením Juraja Smrečana, za účinnej spolupráci mesta Brezno na čele s primátorom Tomášom Ábelom, chystá v rámci pretekov automobilov do vrchu aj viaceré „prekvapenia“ pre divákov.

T. Szabosi;co8c8697-1.jpg

Všetko sa začne už v piatok (5.7.2024) podvečer na námestí v Brezne, kde sa bude konať predstavenie jazdcov. V rámci tohto „prológu“ si prídu na svoje nielen fanúšikovia  pretekárskych vozidiel, ale aj elektromobilov. Za touto aktivitou stojí Ústredný automotoklub Slovenskej republiky a spoločnosť AAA Auto, ako aj mesto Brezno, ktoré bolo v minulosti dlhodobo významným celonárodným centrom motoristickým športov. Konalo sa tu množstvo motor športových podujatí, vďaka čomu v tomto kraji vyrástlo aj množstvo jazdcov. Už vtedy predstavitelia mesta pri organizácii jednotlivých podujatí prinášali nové postupy a inak tomu nie je ani dnes. Na pilotnom projekte, podporovanom Združením miest a obcí Slovenska v rámci takzvanej "municipálnej  propagácie elektro mobility" v okresných a krajských mestách. V rámci spomínanej prezentácie si budú môcť obyvatelia mesta Brezno vďaka spoločnosti AAA Auto na vlastnej koži vyskúšať, aké je jazdiť s elektrickým vozidlom. Trasa skúšobných jázd bude smerovať nielen po mestských cestách, ale aj blízkom okolí, pričom skúšobné jazdy elektromobilov budú ZADARMO.

T. Szabosi;co8c8975-1.jpg

Druhým prekvapením je „green divízia“ počas víkendu, priamo na pretekoch automobilov do vrchu. Tieto elektrické vozidlá sa na pretekoch automobilov do vrchu predstavia na Slovensku úplne prvýkrát, pričom od ich vodičov nikto nebude vyžadovať aby danú trať absolvovali čo najrýchlejšie, dôraz bude kladený na pravidelnosť. To znamená, že podstatný bude čo najmenší časový rozdiel medzi dvomi samostatnými jazdami. Viac informácií sa všetci dozviete zo Zvláštnych ustanovení vydaných zvlášť pre „green divíziu“.

T. Szabosi;co8c9271-1.jpg

„Dohodli sme sa s mestom Brezno, za účinnej podpory ZMOS-u na pilotnom projekte predstavenia elektro mobility občanom. Tunajší kraj bol vždy naklonený motoristickému športu a vždy bol aj náchylný ku nejakým novinkám a inak to nebude ani teraz. Táto myšlienka sa zapáčila aj spoločnosti AAA Auto, vďaka ktorej si občania mesta budú môcť na vlastnej koži vyskúšať ako funguje elektrické vozidlo v normálnej, civilnej premávke. Je potom už iba na jeho uvážení, či sa mu to zapáči, alebo nie. Nechceme nikomu vnucovať elektro mobilitu, ponúkame iba vyskúšať si ju. V rámci pretekov v sobotu a nedeľu (6. – 7.7.2024) budú preteky Majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky pretekov automobilov do vrchu, Majstrovstvá Slovenska historických vozidiel, ale aj Slovenský kopcový pohár. V rámci oboch pretekárskych dní sa na trati predstavia aj jazdci „green divízie“ v rámci pravidelnosti. Pripravujeme aj viacero aktivít pre rodiny s deťmi a všetkých návštevníkov pretekov,“ povedal Juraj Smrečan, organizátor podujatia.

T. Szabosi;co8c9811-1.jpg

Podujatie PAV Brezno – Čierny Balog 2024 odštartuje na tunajšej trati po dlhých desiatich rokoch. Zaujímavosťou je aj fakt, že prvýkrát sa preteky automobilov do vrchu konali pred tridsiatimi rokmi, pričom práve v tomto roku pripravuje podujatie rovnaký organizátor ako vtedy. PAV Brezno – Čierny Balog 2024 sa bude konať v dňoch 5. -7.7.2024.

pav-logo2ok.jpg

Miro Majláth
tlačový tajomník
PAV Brezno – Čierny Balog 2024

PAV Brezno - Čierny Balog 2024



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri